Presedintele CEC Bank si ARB a acordat un inteviu inedit, intr-un cadru informal si relaxat, in care a vorbit despre arta culinara franceza, pescuit, ACTA si facultatea de matematica. Radu Gratian Ghetea este unul dintre cei mai importanti bancheri romani, s-a nascut la data de 7 august 1949 in municipiul Roman si a absolvit Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti si apoi Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucuresti. Din mai 2007, Ghetea detine functia de presedinte al CEC Bank, iar de 11 ani, ocupa functia de presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), prezinta www.wall-street.ro.

Am vrut sa ma fac profesor de matematica, am absolvit facultatea de matematica, spune bancherul. Nu a trecut mult timp, iar grupul de IT-isti din care facea parte Ghetea a reusit sa puna pentru prima oara pe calculator contabilitatea unei bancii, mai exact pe data de 7 iulie 1974. “Aceasta a fost intrarea mea in banking, pe usa calculatorului”

“Daca in 2000 nu se vorbea de creditarea persoanelor fizice de nicio culoare, cand s-a pus aceasta problema, nu toata lumea a putut sa aduca pachete informatice de la bancile mama. Dar informaticienii romani au facut lucruri competitive. De asemenea, cardurile au evoluat extraordinar. Romania are unul dintre cele mai performante sisteme electronice de plati, desi suntem aproape ultimii din Europa care au implementat unul”, afirma Ghetea.

Ghetea a pescuit in toata lumea. Citeste unde a pescuit si care a fost cea mai mare captura www.wall-street.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)