Bancherii romani admit că tehnologia va schimba profund modul de a face business atât în mediul rural, cât şi în mediul urban. Dezvoltarea unor produse şi servicii bancare va fi absorbită uşor de către clienţii români, iar în următorii cinci ani, cel puţin în mediul urban, vor fi implementate noi servicii de către băncile care activează în România, a declart Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank, la evenimentul ZF Bankers Summit 2017.

„Este clar că fintech-ul va avea o influenţă asupra modului în care vor fi organizate băncile în următoarea perioadă. Foarte multe produse tradiţionale, credite şi depozite, inclusiv cardurile au ajuns în zona depozitelor. Nu cred că vor fi inventate lucruri noi care să schimbe activitatea bancara, activitate care va fi influenţată de tehnologie”, a spus Radu Gheţea, citat de ZF.

Șeful CEC Bank a mai adăugat: „Banca urbană va arăta total diferit faţă de cum este acum. Retailul va fi altfel, totul va fi ancorat în era digitală, tot ce este mai nou în domeniul digitalizării în banking pe pieţele externe va fi adus şi dezvoltat în România în următorii cinci ani.

Totodată, cred că se vor găsi soluţii de genul unor bănci mobile care să meargă în zona rurală, pentru că a ţine o unitate în zona rurală devine tot mai complicat“, a conchis Radu Gheţea, preşedinte al CEC Bank.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)