Ca la un semn, crediatea se va relua. Parca am da drumul unui robinet. Bancherii se pregatesc de vremuri mai bune, abia din toamna. Cand anunta ca si creditarea va fi relansata. Si toate se vor intampla daca ritmul de crestere economica se va mentine in al doilea trimestru si dupa aceasta perioada, a declarat, marti, Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si al CEC Bank.

“Apar niste semne interesante, Romania reuseste sa se mentina pe plus. Eu cred ca daca ramanem in continuare pe plus va aparea imediat si o crestere a apetitului pentru creditare, mult asteptata de toata lumea, inclusiv de catre banci. Inclusiv noi (bancile – n.r.) asteptam sa incepem creditarea. Zice lumea «de ce nu incepeti?» Pai nu incepem pentru ca asteptam sa inceapa altcineva si se pare ca altcineva a inceput, acel cineva fiind economia, care a inceput sa creasca. Daca acest trend se va mentine, sunt convins ca din toamna vom vorbi de o revigorare a creditarii”, a afirmat Ghetea la o conferinta pe tema sistemului bancar.

El a precizat ca exista surse de creditare si expertiza in acest sens, iar bancile straine sunt inca interesate de aceasta piata, in timp ce institutiile de creditare locale si-au luat rolul in serios.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)