Asa cum publicatia online www.BankingNews.ro a anticipat, Radu Ghetea, presedintele CEC Bank si ARB, este cel mai mediatizat bancher din Romaniain anul 2013 (vezi aici). ZelistMonitor a realizat un top al vizibilitatii celor mai importanti CEOs din Romania in perioada 20 noiembrie 2012- 20 noiembrie 2013. S-a plecat de la o lista de 100 de CEOs din revista Business Magazin, publicata in octombrie 2013, si s-au monitorizat aparitiile.

Topurile vizeaza cei mai discutati CEOs in presa online vs Social Media, precum si cei mai vizibili CEOs in functie de numarul total de aparitii in perioada monitorizata, pe domenii de activitate: Bancar & Financiar, IT & Telecom, FMCG, Media & Advertising, Retail, Turism & Leisure & Lifestyle & Sanatate si Energie & Utilitati & Constructii & Transport & Industrie.

Radu Ghetea, presedintele CEC Bank si Asociatia Romana a Bancilor, si Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, sunt sefii de banci care apar in toate topurile realizate de ZelistMonitor, cele doua personalitati ale comunitatii bancare bucurandu-se de numeroase aparitii in presa online si Social Media.

Seful CEC Bank apare pe prima pozitie in toate clasamentele intocmite de ZelistMonitor, promovarea agresiva de care a beneficiat Radu Ghetea in mediul online datorandu-se in principal scandalului legat de creditul luat de fiica presedintelui, Ioana Basescu, de la CEC Bank pentru cumpararea unui teren agricol in judetul Calarasi.

Cei mai vizibili CEOs in presa online
1. Radu Gratian Ghetea (CEC Bank)- 2217 aparitii
2. Mariana Gheorghe (Petrom)- 1345 aparitii
3. Steven van Groningen (Raiffeisen Bank)- 1114 aparitii
4. Marcel Barbut (Adeplast)- 579 aparitii
5. Dan Bulucea (Google Romania)- 560 aparitii.

Cei mai vizibili CEOs in Social Media
Topul celor mai vizibili CEOs in Social Media corespunde, intr-o oarecare masura, cu cel din presa online, cei mai vizibili fiind
1. Radu Gratian Ghetea (CEC Bank)- 408 aparitii
2. Dragos Anastasiu (Tui Travel Center/Eurolines)- 305 aparitii
3. Mariana Gheorghe (Petrom)- 292 aparitii
4. Steven van Groningen (Raiffeisen Bank)- 235 aparitii
5. Rucsandra Hurezeanu (Ivatherm)- 158 aparitii.

Cei mai vizibili CEOs pe domenii de activitate (aparitii presa online si Social Media)
1. Bancar & Financiar- Radu Gratian Ghetea (CEC Bank)- 2625 aparitii
2. Energie & Utilitati & Constructii & Transport & Industrie- Mariana Gheorghe (Petrom)- 1637 aparitii.
3. Retail- Iulian Stanciu (Emag)- 687 aparitii
4. Turism & Leisure & Lifestyle & Sanatate- Dragos Anastasiu (Tui Travel Center/Eurolines)- 655 aparitii
5. IT & Telecom- Dan Bulucea (Google Romania)- 665 aparitii
6. FMCG- Radu Timis (Cris Tim)- 266 aparitii
7. Media & Advertising- Radu Florescu (Saatchi & Saatchi Romania)- 140 aparitii

infographic_ceo

Atunci cand vine vorba strict de domeniul bancar, clasamentul celor mai mediatizati sefi de institutii de credit ii mentine pe Radu Ghetea si Steven van Groningen pe primele doua locuri. Topul este completat de alti doi sefi de banci locale (Tomas Spurny – BCR si Rasvan Radu – UniCredit Tiriac Bank) si un manager din domeniul asigurarilor (Violeta Ciurel – Axa Life). Amanunte sunt disponibile la www.zelist.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)