Radu Ghetea, presedintele CEC Bank, isi doreste ca bancile cu capital autohon sa-si cresca cota. Capitalul romanesc, care cumuleaza numai o cincime din activele sistemului bancar, ar trebui sa ocupe un spatiu mai mare avand in vedere rolul jucat in perioada de criza, considera Radu Ghetea, presedintele CEC Bank. “Criza ne-a demonstrat ca este bine sa ai capital romanesc. Bancile romanesti au reusit sa crediteze in continuare in aceasta perioada si cred ca un aport mai mare al capitalului romanesc ar fi bine-venit”, a declarat ieri la emisiunea ZF Live, Radu Ghetea.

Bancile cu capital majoritar romanesc au ajuns sa detina la sfarsitul anului trecut la o cota de peste 18% din activele sistemului bancar, in crestere cu sase puncte procentuale fata de 2008. Acestea au crescut creditarea in criza, dar in acelasi timp au beneficiat si de faptul ca bancile straine au vandut o parte din active – in special credite neperformante.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)