Radu Gratian Ghetea, bancherul care a reusit sa impuna un proces de transformare majora a fostei Case de Economii si Consemnatiuni, va parasi functia de presedinte al CEC Bank dupa opt ani in care si-a pus amprenta asupra noului brand, noii imagini si noului statut de care se bucura astazi institutia de credit al carei actionar este statul roman.

Ghetea va manageria banca pana in momentul in care Banca Nationala a Romaniei isi va da acordul pentru noua echipa mandatata de Ministerul Finantelor pentru a prelua fraiele conducerii CEC Bank.

Ministerul Finantelor a transmis un comunicat de presa in care anunta deciziile luate in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor CEC Bank, cele mai importante fiind prelungirea mandatului actualului presedinte, Radu Gratian Ghetea, pana la aprobarea de catre BNR a noului sef propus, Enache Jiru, care va reveni astfel la conducerea CEC Bank dupa 11 ani.

In noua echipa de conducere a celei mai mari banci de stat se vor mai afla Lucian Claudiu Anghel (BCR si Bursa de Valori Bucuresti), Mihaela Lucica Popa si Cristian Tudorancea. Este de vazut care va fi opinia Bancii Nationale in privinta nominalizarilor Ministerului Finantelor.

COMUNICAT DE PRESA

Adunarea Generala a Actionarilor CEC Bank, care a avut loc astazi, 8 mai a.c., a decis reinnoirea mandatelor membrilor executivi ai Consiliului de administratie al CEC Bank, respectiv a mandatelor membrilor neexecutivi ai institutiei bancare pana la data aprobarii de catre Banca Nationala a Romaniei a noilor membri nominalizati.

Mandatele membrilor executivi ai Consiliului de Administratie al CEC Bank prelungite incepand cu data de 11 mai a.c. si pana la data aprobarii de catre BNR a noilor membri nominalizati de catre AGA sunt urmatoarele:
– Radu Gratian Ghețea: Director general – Presedinte al Consiliului de administratie;
– Andrei-Liviu Stamatian: Director Prim-Vicepresedinte, membru al Consiliului de administratie;
– Gheorghe Carabasan: Director – Vicepresedinte, membru al Consiliului de administratie;
– Mihaela Lucica Popa: Director – Vicepresedinte, membru al Consiliului de administratie.

In functiile de membri executivi ai Consiliului de administratie al CEC Bank pentru un mandat de patru ani, incepand cu data aprobarii de catre BNR, Adunarea Generala a Actionarilor bancii a nominalizat urmatoarele persoane:
– Enache Jiru: Director general – Presedinte al Consiliului de administratie;
– Lucian Claudiu Anghel: Director – Prim-Vicepresedinte, membru al Consiliului de administratie;
– Mihaela Lucica Popa: Director – Vicepresedinte, membru al Consiliului de administratie;
– Cristian Tudorancea: Director – Vicepresedinte, membru al Consiliului de administratie.

De asemenea, a fost prelungit mandatul de Director – Vicepresedinte pentru Mirela Iovu, pana la data aprobarii de catre BNR a unui mandat similar pentru Andrei Razvan Micu. In acelasi timp, au fost prelungite, incepand cu data de 11 mai a.c. si pana la data exprirarii mandatelor noilor membri ai conducerii institutiei bancare, urmatoarele mandate ale membrilor neexecutivi ai Consiliul de Administratie al CEC Bank:
– Gelu Stefan Diaconu – membru;
– Valentin Tiberiu Mavrodin – membru;
– Mirela Sitoiu – membru;
– Ciprian Sebastian Badea – membru;
– Dan Manolescu – membru;
– Mihail Constantin – membru;
– Mihai Gogancea Vatasoiu – membru.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)