Raiffeisen Bank si Council of Europe Development Bank (CEB) au semnat un acord de imprumut in valoare de 80 de milioane de euro  – 50 de milioane de euro pentru Raiffeisen Bank Romania si 30 milioane de euro pentru subsidiara Raiffeisen Leasing. Liniile de finantare sunt destinate investitiilor IMM-urilor cu scopul de a creea sau a mentine locurile de munca (maxim 250 de angajati) si finantarii investitiilor comunitatilor locale si a companiilor  de utilitati publice.

“In calitatea noastra de banca europeana pentru dezvoltare sociala suntem multumiti ca putem colabora cu Raiffeisen Bank in Romania pentru crearea de noi locuri de munca si pentru dezvoltarea economica a tarii. CEB este hotarata sa-si urmeze misiunea principala aceea de a intari coeziunea sociala si dezvoltarea tarilor membre UE, o misiune care este esentiala in perioada  economica dificila pe care o traversam” a declarat Mikolaj Dowgielewicz, Vice-Guvernator CEB

„Raiffeisen Bank continua sa se implice prin acest acord in sustinerea economiei romanesti, in creearea si pastrarea locurilor de munca. E important in aceasta perioada sa dovedim ca putem sustine economia si sa fim un sprijin vital pentru clientii bancii, prin solutii de finantare avantajoase. Fondurile din acest imprumut vor incepe sa fie utilizate incepand cu luna decembrie” a spus James Stewart, Vice-presedinte Raiffeisen Bank.

Atat creditele acordate de Raiffeisen Bank cat si finantarile acordate de Raiffeisen Leasing, din liniile CEB, beneficiaza de conditii avantajoase de pret si vor fi acordate pe termene medii si lungi. Fondurile CEB se pot utiliza in combinatie cu fonduri UE sau ajutoare de stat.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)