Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank lansează astăzi competiția de granturi Raiffeisen Comunități, prin care acordă finanțări nerambursabile de până la 500.000 lei pentru 10 proiecte de educație non-formală dezvoltate de organizații neguvernamentale și instituții publice de învățământ. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor este 25 iulie, ora 17:00, pe platforma granturi.raiffeisencomunitati.ro.

Raiffeisen Comunități, primul program de acest tip lansat de o bancă în România, sprijină proiectele care propun modalități de învățare flexibilă, care completează educația tradițională și îi ajută pe beneficiari să deprindă noi abilități și aptitudini, astfel încât să fie mai bine pregătiți pentru piața muncii și mai implicați în comunitatea din care fac parte.

“Educatia rămâne un domeniu prioritar pentru noi, o investiție pe care o facem astăzi pentru ziua de mâine. Concursul de granturi Raiffeisen Comunitați, aflat la a 12-a editie, reprezintă angajamentul pe care ni l-am luat pe termen lung pentru susținerea demersurilor de educație non-formală, cu impact în comunitate.”, a declarat Corina Vasile, Director de Comunicare și Sustenabilitate Raiffeisen Bank.

Pe lângă finanțare, fiecare organizație câștigătoare va beneficia de un program de mentorat și de dezvoltare organizațională, în domenii cum sunt: management financiar, fundraising, comunicare și dezvoltarea unei rețele de sprijin în comunitate, astfel încât să poată continua proiectele și după finalizarea finanțării. Acest program este construit alături de Asociația pentru Relații Comunitare, partenerii concursului de granturi Raiffeisen Comunități, dar și de specialiști din bancă.

Proiectele câstigătoare sunt alese în două etape de jurizare: în prima etapă proiectele sunt evaluate de o echipă de specialiști în proiecte comunitare și de angajați Raiffeisen Bank, iar în a doua etapă 20 de finaliști își susțin ideile în fața unei comisii independente de jurizare, formată din experți în programe educaționale, care va alege, în final, cele 10 proiecte care vor fi finanțate cu până la 50.000 lei fiecare.

Despre concursul de granturi Raiffeisen Comunități

Dedicat organizațiilor neguvernamentale și instituțiilor de învățământ publice cu activitate în comunitățile în care banca este prezentă, Raffeisen Comunități este cel mai longeviv program de finanțare pentru programele de educație non-formală din România. În cei 11 ani de desfășurare, Raiffeisen Bank a finanțat peste 151 de proiecte comunitare, iar valoarea investiției în această perioadă a ajuns la 1,1 milioane de euro.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)