Economistii cred ca economia Romaniei este departe de a fi pregatita pentru aderarea la zona euro, iar procesul de convergenta poate dura decenii, comenteaza agentia austriaca de stiri financiare FriedlNews. Economistul-sef la Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru, este de parere ca Romania va avea nevoie de 20 pana la 30 de ani pana cand va indeplini criteriile de convergenta. Totusi, nicio tara nu a fost vreodata perfect potrivita pentru zona euro, afirma Dumitru.

Initial, guvernul roman a intentionat ca Romania sa se alature zonei euro in 2015. Dumitru a explicat ca guvernul roman a subliniat adesea obiectivul monedei unice europene, in scopul de a pune in aplicare reformele structurale. Cu toate acestea, o introducere a euro a fost nerealista de la bun inceput, spune el.

Potrivit presedintelui ING Romania, Misu Negritoiu, Romania ar putea introduce moneda unica peste cinci-sase ani.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)