Raiffeisen Bank sprijină agricultura ecologica

Raiffeisen Bank lanseaza Creditul BIO pentru fermierii care lucreaza suprafete certificate sau aflate in curs de conversie ecologica, credit cu o dobanda redusa fata de cea standard, cu sume mai mari acordate pe hectar si o perioada de rambursare extinsa. Certificarea ce atesta cultivarea de suprafete ecologice sau aflate in curs de conversie ecologica este singurul document solicitat pentru a beneficia de facilitatile oferite de acest tip de finantare.

“Este primul produs de creditare IMM Raiffeisen Bank menit sa incurajeze, sa sustina si sa creasca agricultura sustenabila pe toti cei 3 piloni: profitabilitate economica, respectarea mediului inconjurator si responsabilitate sociala. Ne-am dorit mult sa avem un astfel de produs de finantare pentru fermierii care fac agricultura ecologica si sa ii sustinem pe acest drum” a declarat Raluca Nicolescu, Director Executiv IMM, Raiffeisen Bank.

Trei avantaje ale creditului BIO

Creditul BIO este destinat fermierilor IMM ce activeaza in agricultura primara cu suprafete reduse, certificate sau aflate in curs de conversie ecologica. Limita minima de teren agricol necesara este de 80ha.

1️⃣ suma majorata – de la 700 EUR/ha la 950EUR/ha,
2️⃣ dobanda are o reducere de 1% fata de dobanda standard, la care se adauga o extra reducere la dobanda daca lucrezi deja cu unul dintre partenerii Raiffeisen in domeniul agriculturii.
3️⃣ Banca oferă 3 luni gratuite la pachetul tau de cont curent, disponibil pentru clientii noi

Potrivit băncii, finantarea se ofera pentru culturile agricole, precum cea de porumb, grau, orz, ovaz, soia. Cheltuielile eligibile sunt cele direct legate de culturile organice certificate: infiintare, ingrasaminte, irigatii, intretinere, recoltare, personal (inclusiv salarii), asigurare si certificare.

Ce e bine să știi

  • Finantarea culturilor certificate se va acorda diferit fata de cea a culturilor conventionale.
  • Finantarea nu se acorda pentru datorii la stat, plati arenda, motorina sau piese de schimb.
    Suplimentar, pentru acordarea finantarii se solicita: certificarea pentru productie ecologica sau pentru suprafete aflate in conversie ecologica (document obligatoriu la utilizare), alaturi de dovada inregistrarii la APIA pentru primirea subventiei specifice.

Agricultura ecologica este intr-o ascensiune rapida, ca rezultat direct al cresterii interesului consumatorilor fata de produsele bio. Cererea globala de produse organice continua sa creasca ceea ce demonstreaza ca va urma o perioada in care tot mai multe produse provenite din agricultura ecologica vor cuceri rafturile magazinelor. Vestea buna este ca aceasta crestere a agriculturii organice implica conceptul de dezvoltare sustenabila, singura modalitate prin care putem gasi solutii pentru aspectele de mediu care impun rezolvare urgenta, potrivit Raiffeisen Bank

Mai multe informatii gasiti AICI

La sfarsitul primei jumatati a acestui an, soldul creditelor nete acordate IMM-urilor de Raiffeisen Bank a crescut cu 21% fata de T2 2020. Banca ofera solutii de finantare, atat din surse proprii, cat si prin utilizarea programelor dedicate de garantare, cum este IMM Invest, dar si extensii ale programelor Fondului European de Investitii (FEI). Agricultura e un domeniu pe care banca il sustine cu finantari consistente.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)