Raiffeisen Bank va lua toate masurile pentru a respecta ordinul ANPC

Reprezentanții Raiffeisen Bank au declarat pentru #BankingNews că au luat la cunoștință despre decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie privind revizuirea dobânzile unor contracte de credit și asteptă ca această decizie să fie redactată. Oficialii precizează că până la redactarea deciziei, acest ordin este suspendat.

“După publicarea motivării, vom implementa din punct de vedere operațional măsurile dispuse în termen de maximum o lună. Vă asigurăm că Raiffeisen Bank va lua toate masurile pentru a respecta ordinul ANPC, în cel mai scurt timp posibil”, ne-au precizat reprezentanții băncii.

Ieri, ANPC a anunțat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat definitiv cauza prin care se constatau practici comerciale incorecte ale Raiffeisen Bank SA, menite a afecta interesele financiare ale consumatorilor, respectiv a confirmat Ordinul nr.837/20.10.2017, emis de către preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Mai exact, operatorul economic nu a informat, în perioada 2006-2008, în prealabil consumatorii despre viitoarele costuri ale produsului financiar, credite în RON, EUR şi CHF (franc elveţian), şi drept urmare i-a determinat pe aceştia să ia o decizie – contractarea creditelor respective – pe care altfel nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut nivelul la care dobânda avea să crească, respectiv costurile pe care nu le-au putut preconiza.

Potrivit sursei citate, acest lucru se întâmpla în contextul în care operatorul financiar-bancar cunoştea nivelul dobânzii pe care urma să-l aplice.

ANPC a precizat pentru consumatorii interesați că măsura va modifica contractele și vor primi un nou grafic de rambursare a creditelor. “În acest moment, după pronunţarea sentinţei definitive şi rămânerea în vigoare a Ordinului Preşedintelui ANPC, Raiffeisen Bank trebuie să modifice contractele afectate, emise în perioada menţionată, şi să le aducă la nivelul momentului anterior practicii, inclusiv prin emiterea unui nou grafic de rambursare, cu condiţiile contractuale de la momentul semnării acestora”.

Citeste si

ANPC a câştigat definitiv procesul cu Raiffeisen Bank. Consumatorii vor primi notificări privind reviziurea contractelor de credit

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)