Raiffeisen Bank a lasat un nou produs de creditare imobiliară, prin care avansul scade până la 20% în localitățile mari și medii, cu evoluție pozitivă a pieței imobiliare. Creditul ipotecar va fi disponibil în lei pe o perioadă de 30 de ani și va putea fi accesat atât cu dobândă fixă în primii 7 ani cât și cu dobândă variabilă.

Noua ofertă de împrumut de la Raiffeisen Bank se înscrie în trendul pieței, acolo unde mai multe bănci au decis în ultima vreme să relaxeze condițiile mai ales în ceea ce privește aportul propriu.

Printre băncile care au operat modificări ample în direcție diminuării avansului necesar pentru contractarea unui împrumut pentru casă se numără cele mai mari instituții de credit din România (BCR, BRD și Banca Transilvania).

Pentru a beneficia de un avans atractiv care poate fi chiar de 15%, clienții sunt constrânși de anumite condiții de eligibilitate, de la varianta cumpărării primei locuințe până la achiziția caselor din orașele care au un potențial ridicat în ceea ce privește dezvoltarea imobiliră.

raifeisen-bank-bunAstfel, Raiffeisen Bank condiționează aplicarea avansului de 20% pentru clienții care vor să cumpere o casă în localitățile cu un indice pozitiv de evoluție a pieței imobiliare. Printre orașele indicate de instituția de credit se numără București, Timișoara, Iași, Cluj Napoca, Brașov, Constanța, Arad, Voluntari, Popești-Leordeni, Pitești, Ploiești, Otopeni, Mamaia, Năvodari, Agigea, etc. Lista completă a localităților unde clienții pot accesa un împrumut ipotecar cu aport propriu de 20% este disponibilă online și în agențiile Raiffeisen Bank. În funcție de orașul vizat, avansul maxim poate ajunge până la 45%.

Prin lansarea noului produs de creditare imobiliră, Raiffeisen Bank vizează și protejarea clienților de creșterea nivelului de dobândă generată de majorarea indicelui de referință, oferind posibilitatea de a opta pentru o dobandă fixă în primii 7 ani de 5,25% pe an (pentru clientii care au salariul la Raiffeisen Bank) sau de 5,5% pe an standard. Împrumutul pentru casă este disponibil și cu o dobândă variabilă standard: ROBOR 3M + 3,25%.

cupluri-rai-bun

Comunicat de Presa:

Raiffeisen Bank lanseaza creditul imobiliar in lei, cu dobanda fixa in primii 7 ani (dobanda 5,25% pe an pentru clientii de casa; 5,5% pentru clientii standard) si avans pornind de la 20%. Produsul poate fi acordat si cu dobanda variabila, pentru clientii care solicita acest tip de dobanda (ROBOR la 3 luni + 3% pentru clientii de casa; ROBOR la 3 luni + 3,25% standard).

“Ne-am preocupat sa gasim o solutie de creditare imobiliara in asa fel incat sa protejam si clientii si banca de riscurile care pot aparea in contextul legislativ si economic actual. Posibilitatea de a avea dobanda fixa timp de 7 ani protejeaza clientul in toata aceasta perioada de variatiile dobanzii, tinand cont ca ROBOR e la un minim istoric acum. In acelasi timp, ne-am preocupat sa oferim clientilor o alternativa viabila la creditul Prima Casa”, a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte Aria Retail, Raiffeisen Bank.

Noul credit imobiliar este oferit in toate agentiile Raiffeisen Bank, insa cu un avans diferentiat, tinand cont de indicatorii imobiliari si economici ai zonei: dinamica pietei imobiliare, concentrarea de proiecte imobiliare, potentialul de creditare, nevoia de credite etc. Orasele mari si nu numai, cele care cumuleaza in cea mai mare masura factorii mentionati mai sus, beneficiaza de un avans de 20% pentru creditele acordate pana la 30 de ani. Avansul maxim solicitat de banca poate ajunge la 45%, iar perioada maxima pe care se poate acorda creditul este de 30 de ani. Suma acordata este intre 5000 si 300.000 de euro, echivalent in lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)