Astazi a inceput oferta publica initiala a Electrica SA pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Prin aceasta oferta publica, actionarul majoritar al companiei,  Ministerul Economiei prin Departamentul pentru Energie, vinde 177.188.744 Actiuni sub forma de Actiuni si/sau GDR, reprezentand 105% din Actiunile emise anterior inregistrarii majorarii de capital si 51,2% din capitalul social ulterior inregistrarii majorarii de bapital; unui GDR ii corespund 4 Actiuni Oferite.

Oferta este structurata pe trei transe: transa investitorilor mici ((7% din actiunile oferite, un numar de 12.403.212 Actiuni Electrica ), transa investitorilor mari (8% din Valorile Mobiliare Oferite, un numar de 14.175.100 Actiuni Electrica ) si transa investitorilor institutionali (85% din Valorile Mobiliare Oferite, un numar de 150.610.432 Actiuni Electrica ).

Administratorii ofertei sunt Raiffeisen Bank SA, BRD Groupe Societe Generale si Swiss Capital (in calitate de grup de distributie), precum si Citigroup Global Markets Limited, Raiffeisen Bank SA si Societe Generale Corporate and Investment Banking (in calitate de coordonatori globali si manageri internationali).

BVB ofera pentru public o pagina dedicata ofertei publice Electrica  (http://bvb.ro/GovRomaniaIPO_EL.aspx) cu informatii despre oferta, despre prospect si alte documente relevante, precum si lista de participanti prin care investitorii de retail pot subscrie la oferta.

Ludwik Sobolewski, directorul general BVB, a declarat: “IPO-ul Electrica are sansa de a fi unul dintre cele mai valoroase evenimente de piata de capital din Europa Centrala si de Est in 2014. Romania isi continua drumul catre o infrastructura a pietei de capital cu drepturi depline, cu o reforma a reglementarilor si practicilor de piata in desfasurare. Piata de capital este o parte esentiala a economiei nationale si a proceselor de privatizare derulate prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti, imbunatatindu-se astfel perspectivele Romaniei de a deveni un leader de crestere in regiune.”

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)