Raiffeisen Bank Romania primeste titlul de „Cea mai buna banca” din tara noastra pentru a treia oara. Premiul este o recunoastere a calitatii serviciilor si a prezentei puternice a Raiffeisen Bank in Romania. Banca are 543 agentii si deserveste circa 2 milioane de clienti. Raiffeisen Bank a incheiat 2011 cu active de 5,521 miliarde euro si un profit de 96 milioane euro.

RBI este una dintre principalele banci comerciale si de investitii pentru cei mai mari 1.000 de clienti din Austria, precum si una dintre cele mai importante banci universale din Europa Centrala si de Est, zona in care are o retea densa de subsidiare, companii de leasing precum si o serie de companii specializate in servicii financiare. Banca-mama a RBI, Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), este pilonul central al Grupului Raiffeisen, al treilea cel mai mare din Austria.

“Principala noastra preocupare este sa le oferim clientilor nostri cele mai bune servicii. Faptul ca am castigat titlul de “Cea mai buna banca din ECE” pentru a sasea oara consecutiv demonstreaza ca am avut rezultate foarte bune, chiar si in timpul crizei financiare”, a spus Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen Bank International”.

“Mediul economic continua sa fie dificil atat pentru banci cat si pentru clientii lor” a spus editorul publicatiei Global Finance, Joseph D. Giarraputo. “Mai mult ca oricand, clientii vor ca banca sa le fie un partener competent. Bancile de succes sunt acelea care se dovedesc a fi cele mai competente”.

Sucursala Raiffeisen din Albania a castigat titlul de „Cea mai buna banca” pentru a sasea oara. Banca avea la sfarsitul lui 2011 un bilant contabil de 2,3 miliarde euro. Este cea mai mare banca din tara in functie de volumul de credite. In total, cele 105 agentii ale bancii deservesc circa 692.000 de clienti.

Priorbank, din Belarus, a primit titlul de „Cea mai buna banca” pentru a patra oara. Banca este a 5-a cea mai mare din tara in functie de volumul de credite. Are o bilant contabil de 1,2 miliarde euro si 101 agentii care deservesc circa 791.000 de clienti.

Raiffeisen Bank Servia primeste premiul pentru a 8-a oara. Banca are un bilant contabil de 2,2 miliarde euro si este a 5-a cea mai mare din tara. Are 85 de agentii si deserveste circa 508.000 clienti.

In Slovacia, Tatra banka primeste premiul pentru a 10-a oara. Tatra banka are peste 156 agentii, 788.000 de clienti si este a treia cea mai mare banca din tara in functie de volumul de credite. Bilantul contabil se ridica la 9,7 miliarde euro la sfarsitul lui 2011.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)