Vladimir Kalinov, vicepreședinte Retail la Raiffeisen Bank

La cinci ani de la lansare, programul factory by RAIFFEISEN BANK devine un ecosistem de oportunități pentru antreprenorii care au nevoie de resurse, îndrumare și sprijin pentru a-și duce afacerile la următorul nivel de dezvoltare. Astfel, în premieră pentru România, Raiffeisen Bank oferă companiilor mature oportunitatea de a crește accelerat, cu o strategie personalizată de scalare, potrivită nevoilor de business.

factory GROW – credit de până la 500.000 de euro

Modulul de scalare factory GROW se adresează tuturor antreprenorilor curioși, deschiși spre învățare, cu know-how solid în business și care sunt determinați să își extindă afacerea. În factory GROW, aceștia beneficiază gratuit de o strategie de scalare personalizată, în baza unor obiective clare de creștere, primesc sprijin pentru a identifica direcțiile pe care ar trebui să se concentreze, dar și instrumentele necesare pentru a gestiona cu ușurință schimbările din afacerea lor.

Pentru a implementa strategia de scalare, antreprenorii au acces la un credit de până la 500.000 de euro și beneficiază de sprijin constant și îndrumare din partea echipei factory GROW, formată din specialiști Raiffeisen Bank și antreprenori cu experiență în procesul de scalare.

Beneficii și oportunități în modulul de scalare

Pe lângă finanțarea și strategia de scalare oferite, antreprenorii vor avea șansa să își dezvolte calitățile de management și leadership pentru a putea coordona procesul de creștere a business-ului, vor avea acces la piețe noi și vor putea să își extindă modelul de business în Europa sau chiar în lume. Totodată, vor primi recomandări practice despre cum să-și ajusteze structura afacerii astfel încât să corespundă ambițiilor de scalare, dar și cum să inoveze produsul, serviciul sau modelul de business pentru a capta și crește interesul publicului pentru oferta companiei.

Vladimir Kalinov: factory GROW,  dedicat nevoilor și viziunii antreprenorilor români

factory GROW reprezintă un răspuns la nevoia de resurse și know-how subliniată de antreprenorii români care își doresc să accelereze dezvoltarea companiilor, dar au nevoie de susținere financiară și nu numai, pentru a face acest pas.

„Discutăm zilnic cu zeci de antreprenori pentru a le înțelege nevoile de business și modul în care produsele noastre îi pot ajuta. Multe companii românești, ajunse la o anumită maturitate, simt nevoia să treacă la următorul nivel de dezvoltare, să-și modernizeze procesul intern de organizare, să lanseze un produs nou sau un serviciu inovator. Astfel, am decis să dezvoltăm factory GROW, un modul de scalare dedicat nevoilor și viziunii antreprenorilor români. Pe tot parcursul procesului de scalare experții noștri vor ghida companiile, ajutându-le să-și gestioneze corect riscurile și să-și extindă afacerea conform strategiei și obiectivelor lor.” a explicat Vladimir Kalinov, vicepreședinte Retail la Raiffeisen Bank.

“Modulul de scalare Factory GROW este un program ambițios pentru un grup ambițios de manageri! Factorul diferențiator al unei companii, potențial candidată pentru scalare, îl reprezintă un model de afaceri confirmat și repetabil. După cum s-a dovedit în alte țări ale Uniunii Europene, finanțarea este esențială pentru călătoria de scalare, iar acesteia i se va adăuga sprijinul Raiffeisen Bank, adaptat la nevoile individuale ale fiecărei companii.” a completat Raluca Cibu-Buzac, reprezentant Luminspino, partener în implementarea modulului de scalare.

Pașii pentru a aplica în factory GROW:

➡️ antreprenorul completează un formular de diagnosticare, construit pentru a identifica nevoile financiare, punctele forte, măsurile necesare și direcțiile de acțiune propuse de companie;
➡️ echipa factory GROW va selecta afacerile în funcție de potențialul lor de scalare;
➡️ odată ce procesul de diagnosticare s-a încheiat, antreprenorul alături de echipa de specialiști construiesc strategia de scalare personalizată, care să asigure o creștere rapidă și sigură.
➡️ pe o durată de trei ani, timp în care strategia de scalare este implementată, antreprenorii beneficiază de sprijin constant din partea echipei factory GROW, care va urmări și analiza dacă dezvoltarea companiei are loc în parametrii prevăzuți și dacă rezultatele corespund așteptărilor.

Cum se pot înscrie antreprenorii în modul?

Înscrierile în factory GROW sunt deschise de acum pe tot parcursul anului 2022, pe https://www.raiffeisenfactory.ro/factory-grow. Antreprenorii au la dispoziție două termene intermediare de înscriere în modul, 17 septembrie și 17 octombrie, dacă își doresc ca business-ul lor să fie evaluat cu prioritate într-unul din cele două intervale de evaluare.

Mai multe detalii despre factory GROW sunt disponibile pe www.raiffeisenfactory.ro.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)