Raiffeisen Bank a obtinut o suplimentare a resurselor disponibile în cadrul initiativei JEREMIE, prin intermediul careia banca va putea acorda credite in valoare de inca 35 de milioane de euro. Este cea de-a doua suplimentara a plafonului, totalul creditelor destinate IMM-urilor (conform definitiei europene), prin acest instrument financiar fiind de125 milioane de euro. Produsul de creditare consta in finantarea activitatii curente si a investitiilor, pe termen mediu si lung, in conditii atractive – dobanda subventionata si cerinte reduse de garantii.

„Ne bucura suplimentarea fondurilor alocate acestui Program. Din momentul lansarii produsului in piata – in urma cu un an – si pana in prezent am acordat peste 1.000 astfel de finantari si ne asteptam ca pana la finalul Programului sa dublam acest numar. Luand in calcul si rezultatele inregistrate in cadrul primei initiative JEREMIE, Raiffeisen Bank e lider pe piata locala in acordarea acestui tip de finantare. Vom continua sa fructificam aceasta expertiza, sustinand competitivitatea si cresterea economica a mediului de afaceri din Romania, prin acordarea unui produs cu avantaje incontestabile in ceea ce priveste dobanda oferita si garantiile solicitate.” a declarat Monica Udrescu, Director Executiv al Ariei IMM la Raiffeisen Bank.

JEREMIE (“Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises”) este acronimul utilizat in perioada de programare 2007-2013 pentru instrumentele financiare pentru IMM finantate din fonduri structurale.  In Romania, initiativa JEREMIE este administrata de catre Fondul European de Investitii si este sustinuta prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitătii Economice” 2007-2013, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare, avand un buget final de 225 milioane Euro prin care se vor acorda finantari totale de peste 600 milioane Euro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)