O subsidiara a Raiffeisen Bank International (RBI) va inchide toate sucursalele sale din Crimeea pana la mijlocul acestei luni, in urma anexarii peninsulei de catre Rusia, a anuntat grupul bancar austriac, transmite Reuters. Ucraina si statele occidentale nu recunosc acapararea Crimeii de catre Rusia, iar companiile active in regiune nu stiu cum vor fi afectate afacerile lor din cauza acestor tensiuni.

Raiffeisen Bank Aval, la care Raiffeisen Bank International detine 96,41% din actiuni, va inchide pana in 15 aprilie si ultimele sase din cele 32 de sucursale pe care le detine in Crimeea, a declarat un purtator de cuvant al grupului bancar austriac pentru Reuters.

‘Vom inchide intr-adevar toate sucursalele noastre din Crimeea’, a anuntat oficialul RBI, fara a oferi detalii suplimentare.
Bancile austriece sunt cele mai expuse la riscul rusesc prin intermediul subsidiarelor lor locale, iar la nivel regional bancile europene au o expunere directa mai mare pe Rusia decat bancile din SUA si Asia, se arata intr-un raport al agentiei de evaluare financiara Fitch Ratings, publicat saptamana trecuta.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)