Fondul European de Investitii (FEI) si Raiffeisen Bank au semnat un nou acord de finantare in cadrul initiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises.  In baza noului parteneriat, Raiffeisen Bank va acordara IMM-urilor (conform definitiei europene) imprumuturi in lei pe termen mediu si lung, pentru capital de lucru si investitii, in suma totala de 40 milioane de euro, in conditii atractive – dobanda subventionata si cerinte reduse de garantii.

Cu ocazia semnarii acestui acord, Hubert Cottogni, Deputy Director al FEI si sef al diviziei Regional Business Development, a declarat: “Noul instrument JEREMIE de finantare cu dobanda subventionata, implementat deja cu succes de EIF in alte tari, se adauga facilitatilor JEREMIE de garantii si capital de risc deja existente in România, oferind noi optiuni de finantare pentru o gama mai larga de intreprinderi din diverse sectoare si etape de dezvoltare. In acest mod, se demonstreaza ca fondurile structurale pot fi utilizate eficient pentru a sustine accesul IMM-urilor la finantare si, pornind de la  realizarile actuale, putem implementa in continuare acest tip de instrumente in viitoarea politica de coeziune”.
Monica Udrescu, Director Executiv al Ariei IMM la Raiffeisen Bank, a declarat: „Intotdeauna ne vom afla in parteneriate care vor aduce un plus de valoare si resurse de finantare pentru economia romaneasca. Continuarea colaborarii cu FEI va sustine acordarea de imprumuturi in conditii preferentiale catre IMM-uri, permitandu-ne sa crestem capacitatea de creditare. In baza succesului inregistrat pana acum in derularea programelor dezvoltate in parteneriat cu FEI, avem convingerea ca aceste solutii de finantare raspund nevoilor de finantare ale IMM-urilor si provocarilor cu care acestea se confrunta. Raiffeisen Bank va continua si in 2014 strategia de crestere a volumului de business pe acest segment,  acordul mai sus mentionat fiind un pas important in acest sens”.

Pana la data la care produsele de creditare vor putea fi puse la dispozitia clientilor, banca incurajeaza accesarea actualului instrument financiar in derulare sub umbrela JEREMIE, activ din aprilie 2011, prin intermediul caruia au fost acordate deja peste 1500 de credite, in valoare totala de peste 110 milioane de euro, cu cerinte de garantii semnificativ reduse si la costuri foarte competitive.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)