Raiffeisen Bank Romania a lansat astazi, 24 iulie 2013, cu succes o emisiune de obligatiuni pe trei ani in valoare de 225 milioane RON, cu o dobanda de 5,5%. Intermediarul, Raiffeisen Capital & Investment, a deschis subscrierea in aceasta dimineata si a inchis-o anticipat in aceeasi zi, cand subscrierile au atins suma maxima planificata.

Emisiunea a fost plasata predominant catre investitori locali de catre echipa de vanzari a bancii. Banca intentioneaza sa listeze obligatiunile la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si estimam ca tranzactionarea acestora va incepe in jurul datei de 1 august a.c. Moody’s Investors Service a acordat acestei emisiuni de obligatiuni ratingul preliminar (P)Ba1.

Raiffeisen Bank a realizat in 2012 un profit net de 88 de milioane euro, cel mai bun rezultat de pe piata bancara locala. Banca are o baza de 2 milioane de clienti, persoane fizice, IMM-uri si companii mari si medii. La finalul anului 2012, Raiffeisen Bank opereaza o retea de 525 de unitati (543 in 2011), peste 1.100 de ATM-uri si aproximativ 11.000 de EPOS-uri. La 31 decembrie 2012, Raiffeisen Bank avea 5.361 de angajati.

Grupul Raiffeisen in Romania ofera o gama completa de produse si servicii financiare prin subsidiarele sale: Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital&Investment, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Asset Mangement sau Raiffeisen Broker de Asigurare-Reasigurare.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)