Raiffeisen Bank a acordat peste 350 de milioane de euro IMM-urilor (conform definitiei europene)* în cadrul initiativelor JEREMIE. Aceasta suma a fost acordata pe parcursul derularii celor doua acorduri incheiate cu Fondul European pentru Investitii (EIF), potrivit unui comunicat de presa remis BankingNews.ro.

Raiffeisen Bank detine cea mai mare cota de piata pe acest tip de finantare IMM, peste 50% din totalul volumelor acordate de catre toate bancile din Romania, prin aceste programe.

Creditele acordate de Raiffeisen Bank IMM-urilor au vizat atat finantarea activitatii curente cat si a investitiilor, pe termen mediu si lung, in conditii extrem de avantajoase pentru client – dobanda subventionata si cerinte reduse de garantii.

Raiffeisen Bank, lider incontestabil pe piata locala in acordarea acestui tip de finantare cu peste 50% cota de piata

„Acest instrument financiar a fost unul dintre cele mai atractive de pe piata romaneasca si ne-a adus multe satisfactii, atat clientilor cat si noua. Pe parcursul derularii celor doua initiative JEREMIE am acordat peste 4700 de finantari. Aceste rezultate au pozitionat Raiffeisen Bank ca lider incontestabil pe piata locala in acordarea acestui tip de finantare cu peste 50% cota de piata, daca vorbim de volume si peste 70% cota de piata, ca numar de finantari. Vom continua sa fructificam experienta valoroasa acumulata, sustinand competitivitatea si cresterea mediului de afaceri din Romania, prin derularea unor programe similare in colaborare cu EIF” a declarat Monica Udrescu, Director Executiv al Ariei IMM la Raiffeisen Bank.

Despre creditul IMM, cu garantie JEREMIE

Creditele au fost acordate atat in lei cat si in euro si au avut ca destinatie finantarea investitiilor, acoperirirea nevoilor de capital de lucru, pentru consolidarea sau pentru dezvoltarea activitatii (de exemplu achizitia de materie prima, semifabricate si stocuri, cheltuieli cu forta de munca, creante comerciale, utilitati etc). Garantiile JEREMIE acopera 80%, respectiv 50% din valoarea creditului, fara nici un cost pentru firme.

Despre JEREMIE

JEREMIE (“Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises”) este acronimul utilizat in perioada 2007-2013 pentru instrumentele financiare pentru IMM finantate din fonduri structurale. In Romania, initiativa JEREMIE este administrata de către Fondul European de Investitii si este sustinuta prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitătii Economice” 2007-2013, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare. Din bugetul total de 225 milioane Euro, prin efectul de multiplicare specific instrumentelor financiare, s-au acordat pana in 2016 peste 6.700 de credite si investitii in valoare totala de peste 660 milioane Euro.

Despre Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank este o banca universala de top, oferind o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online). Banca are o retea de peste 478 agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti, dintre care aproape 100.000 de IMM-uri si 5.700 corporatii mari si medii.

* Companiile de tip IMM (conform definitiei europene) au o cifra de afaceri mai mica de 50 milioane de euro si maximum 250 de angajati;

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)