Vladimir Kalinov, vicepreședinte retail Raiffeisen Bank

În acest an, Raiffeisen Bank va sprjini cu finanțări totale de 5 milioane de euro în jur de 100 de startup-uri romanesti care își dovedesc determinarea în a inova și a se dezvolta, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit. Comunitatea factory numără deja peste 4.400 de antreprenori care s-au alăturat pe parcursul celor trei ediții de până acum ale programului, iar 200 dintre business-urile care au trecut prin porțile fabricii au beneficiat de mentorat și finanțare de peste 8 milioane euro.

factory by Raiffeisen este destinat afacerilor inovatoare care sunt la început de drum, dar și celor aflate doar la stadiul de idee, indiferent de domeniul de activitate. Pe parcursul concursului de idei, antreprenorii vor beneficia, pe lângă finanțare, de îndrumare din partea unor consultanți în afaceri, de sesiuni de mentorat și de promovare a produselor sau serviciilor lor.

“În această perioadă, marcată de incertitudini și instabilitate, antreprenorii caută în piață oportunități de finanțare și mentorat. Anul trecut am avut ocazia să susținem prin intermediul programului factory idei creative și proiecte de business cu potențial de a schimba mediul de afaceri românesc. Cumva, anul trecut am simțit cu toții că spiritul anteprenorial a devenit mai creativ și mai efervescent, pentru că timpurile speciale aduc schimbări uneori surprinzătoare. Tocmai de aceea am hotărât ca, din acest an, să acordăm antreprenorilor mai mult timp să-și înscrie proiectele, pe tot parcursul anului, pentru a le oferi posibilitatea să-și contureze un plan de afaceri cât mai solid și mai sustenabil. Adaptăm astfel programul factory și continuăm ce ne-am propus de la început: construcția unui ecosistem puternic pentru startup-urile din România”, a declarat Vladimir Kalinov, vicepreședinte retail la Raiffeisen Bank.

Programul factory este completat, anul acesta, de initiativa Startup Studio by factory – un laborator de accelerare prin care antreprenorii pot discuta si dezbate ideile de afaceri, au acces la resurse de educatie antreprenoriala, mentorat si indrumare din partea unor experti pentru a-si pune la punct planul de afaceri.

“Odata cu extinderea perioadei de inscrieri pe tot parcursul anului, ne asteptam la o crestere a numarului de participanti. In plus, prin componenta educationala pe care am adaugat-o in acest an programului – Startup Studio by factory, in care s-au inscris, pana acum, peste 175 idei de business, credem ca antreprenorii care vor aplica pentru finantare vor avea proiecte mai valoroase si mai bine pregatite, astfel incat sa atraga clientii si investitorii”, a adăugat Vladimir Kalinov.

Programul factory are mai multe etape:
• inscrierea proiectelor pe tot parcursul anului pe www.raiffesenfactory.ro ;
• evaluarea periodica a proiectelor de catre o echipa de experti Raiffeisen Bank (perioada maxima de evaluare a unui proiect e de 2 luni);
• sesiuni de interviuri intre antreprenorii selectati dupa evaluarea aplicatiilor si specialistii Raiffeisen Bank;
• anuntarea proiectelor castigatoare se va face periodic si vor primi finantarea de 50.000 de euro;
• Castigatorii vor avea acces la sesiuni de mentorat cu experti in afaceri, dar si la clienti sau investitori;

In primele trei editii, in fabrica Raiffeisen Bank au ajuns mai mult de 760 de idei de afaceri au fost inscrise in program, iar peste 200 de startup-uri au fost finantate cu credite in valoare totala de 8 milioane de euro. Mai multe detalii despre program puteti gasi pe www.raiffeisenfactory.ro.

Despre factory by Raiffeisen Bank
Aflat la cea de a patra editie, factory by RAIFFEISEN BANK este un program care sustine inovatia in business prin acordarea unor credite avantajoase de pana la 50.000 euro startup-urilor din Romania. Pana in acest moment, peste 200 dintre business-urile care au trecut prin portile fabricii au beneficiat de mentorat si finantare de peste 8 milioane euro. Mai multe detalii privind noutatile programului factory vor fi anuntate in curand, pe www.raiffeisenfactory.ro si pagina de Facebook Raiffeisen Bank Romania.

Despre Raiffeisen Bank
In ultimii ani, Raiffeisen a intensificat procesul de simplificare si transformare digitala, dezvoltand o serie de solutii digitale de creditare, plati online si cu dispozitive mobile care sa raspunda nevoii clientilor de a avea acces la servicii bancare oriunde, oricand. Raiffeisen Bank ofera servicii universale de banking pentru 2,2 milioane de clienti persoane fizice, 92.000 de IMM-uri si 5.700 de companii mari si medii. Peste 850.000 clienti digitali folosesc aplicatiile Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online. Banca are 4.900 de angajati si o retea de peste 333 de agentii in toata tara, aproximativ 730 de ATM-uri, 380 de masini multifunctionale (MFM-uri) si 23.500 de POS-uri.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)