[dropcap]D[/dropcap]esi am asistat la o dezvoltare sustinuta a pietei in ultimii ani, penetrarea fondurilor de investitii in Romania comparativ cu tarile europene dezvoltate sau ale Europei Centrale si de Est este inca redusa, demonstrand potentialul industriei de investitii din Romania, se arata intr-un comunicat de presa al Raiffeisen Bank.

Cu toate acestea, clientii Raiffeisen Bank au deja o alocare a resurselor financiare catre fondurile de investitii la un nivel foarte inalt, aproximativ 25%* din plasamente fiind efectuate in fondurile administrate de Raiffeisen Asset Management. Aceasta utilizare a fondurilor de investitii este cea mai mare din piata romaneasca si se situeaza deja peste nivelul celorlalte tari europene.

Mai mult, pe segmentul clientilor cu averi ridicate, administrat de divizia specializata Friedrich Wilhelm Raiffeisen, ponderea fondurilor de investitii in portofoliile clientilor este si mai ridicata, depasind plasamentele in depozite la sfarsitul anului 2012 (vezi graficul de mai jos).

Prin intermediul serviciului Friedrich Wilhelm Raiffeisen, clientii cu averi ridicate ai Raiffeisen Bank beneficiaza de o relatie bancara privilegiata si au acces la toata expertiza de piata financiara acumulata la nivelul Grupului Raiffeisen, atat locala, cat si internationala. Raiffeisen Bank este autorizata de CNVM pentru furnizarea de servicii de consultanta pentru investitii. In cadrul Raiffeisen Bank, aceasta activitate este guvernata de Comitetul de Investitii, care reuneste specialistii Grupului Raiffeisen in Romania din activitatile de administrare de investitii, trezorerie, cercetare macroeconomica, brokeraj, custodie, persoane fizice.

„Am parcurs impreuna cu clientii nostri o etapa importanta, reprezentata de pasi semnificativi catre orientarea plasamentelor in alte instrumente financiare, chiar daca deocamdata in cea mai mare parte in categoria plasamentelor conservatoare. O pondere a plasamentelor in fonduri in portofoliile clientilor de peste un sfert, sau chiar jumatate pentru clientii mari, putea fi anticipata cu greu in urma cu cativa ani, in conditiile economice dificile date de declansarea crizei financiare. Este o confirmare a faptului ca procesul de consiliere financiara pe care il oferim este adecvat si apreciat de clienti, iar pe masura ce mediul economic se va insanatosi, anticipam o preferinta mai mare pentru plasamente cu potential de randament mai ridicat”, a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management si presedintele Comitetului de Investitii al Raiffeisen Bank.

La 31 decembrie 2012, activele administrate prin intermediul serviciului Friedrich Wilhelm Raiffeisen  erau de 650 milioane EUR, detinute de 675 clienti

Raiffeisen Asset Management este al doilea mare administrator de fonduri din Romania, cu active in administrare de 860 mil EUR echivalent si s-a remarcat in cadrul industriei locale de asset management ca o companie inovativa, fiind :
* prima din Romania care a directionat o parte din plasamentele de actiuni catre pietele externe, prin intermediul fondurilor Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit;
* prima si singura care a lansat un fond de investitii cu capital protejat, Raiffeisen Confort;
* prima si singura societate de administare a investitiilor care administreaza un fond de pensii facultative, Raiffeisen Acumulare;
* prima si singura societate de administrare care a lansat un fond cu plasamente pe piata valutara, Raiffeisen Strategii Valutare;
* singura societate de administrare care a lansat un fond cu plasamente in instrumente purtatoare de dobanda denominat in dolari, Raiffeisen Dolar Plus.

Raiffeisen Asset Management este singura societate de administrare a investitiilor din Romania prezenta pe toate segmentele pietei administrarii investitiilor: fonduri deschise de investitii, fonduri inchise de investitii, portofolii individuale si fonduri de pensii facultative.

Informatii despre distributia fondurilor de investitii Raiffeisen se pot obtine pe site-ul www.raiffeisenfonduri.ro, prin intermediul serviciului Raiffeisen Direct (la numarul de telefon 0 800 802 02 02, apelabil gratuit din reteaua de telefonie fixa de luni pana vineri intre orele 08:00-20:00, iar sambata intre orele 9:00-15:00) sau de la unitatile distribuitoare ale Raiffeisen Bank si Raiffeisen Capital & Investment.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)