Western Union si Raiffeisen Bank lanseaza serviciul de transfer de bani prin Internet Banking.  Noul serviciu permite primirea si trimiterea de bani prin platforma Raiffeisen Online (www.raiffeisenonline.ro), utilizand Western Union Money Transfer. Astfel, clientii Raiffeisen Bank pot sa primeasca sau sa trimita bani din si in intreaga lume, in doar cateva minute, avand acces la reteaua globala de 500.000 de locatii din 200 de tari si teritorii a Western Union sau pe teritoriul Romaniei.

„Prin lansarea transferurilor de bani online facem un nou pas in a facilita si extinde accesul clientilor la serviciile Western Union. Nevoile si asteptarile acestora sunt in continua schimbare – o demonstreaza si cresterea de peste 32% a veniturilor generate prin canalele noastre electronice la nivel global in trimestrul patru din 2013. Transferurile online, lansate astazi, aduc o alternativa moderna de a trimite sau a primi bani, in linie cu strategia noastra globala de consolida serviciul de transfer de bani pentru consumatori accentuand, cu precadere, extinderea digitala”, spune Gabriel Sorbo, Vicepresedinte Regional Western Union Europa de Sud.

”Raiffeisen Bank este permanent preocupata sa raspunda nevoilor clientilor si sa devina banca lor „de casa”. Serviciul de transfer rapid prin Internet Banking – Raiffeisen Online va aduce un plus de confort clientilor care fac transferuri prin serviciul Western Union, atat in Romania cat si in strainatate”, a declarat Vladimir Kalinov, Vicepresedinte Retail, Raiffeisen Bank.

Transferurile de bani Western Union prin Raiffeisen Online sunt accesibile clientilor bancii care au un cont deschis in Lei, Euro, USD si alte valute. Trimiterile se efectueaza direct din conturile personale, iar primirile de sume de bani din reteaua internationala sau locala a Western Union sunt virate direct in conturile personale ale destinatarilor.

Raiffeisen Bank are cei mai multi utilizatori de internet banking din piata romaneasca – 660.000 – si cel mai mare numar de persoane fizice care folosesc Raiffeisen Online – aproape 600.000, banca fiind recompensata cu premii importante in ultimii doi ani pentru dezvoltarea serviciului de internet banking.

Cum functioneaza noul serviciu Western Union de transfer de bani prin Raiffeisen Online

Pentru a trimite bani prin serviciul Western Union prin Raiffeisen Online, clientii trebuie sa aiba un cont in Lei si/sau Euro sau USD sau alta valuta, deschis la Raiffeisen Bank si sa fie abonati la serviciul de Internet Banking al bancii. Dupa selectarea contului si introducerea beneficiarului transferului, clientul trebuie sa selecteze tara de destinatie, sa introduca suma transferata si valuta la destinatie, respectiv sa accepte termenii si conditiile aferente transferului.
Odata cu finalizarea tranzactiei, contul clientului este debitat cu suma trimisa si comisionul aferent tranzactiei. Comisioanele aferente transferului si alte date ale tranzactiei sunt prezentate pe www.raiffeisenonline.ro. Aceste informatii pot fi tiparite pentru a sti exact cu ce suma a fost debitat contul. Banii trimisi vor fi disponibili la destinatie in cateva minute, conform termenilor si conditiilor serviciului.

Pentru a primi bani prin Internet Banking prin serviciul Western Union, destinatarul trebuie, de asemenea, sa aiba un cont in lei si/sau Euro sau USD la Raiffeisen Bank, sa fie abonat la serviciul de Internet Banking al Raiffeisen Bank si sa cunoasca detaliile tranzactiei Western Union: MTCN-ul (Money Transfer Control Number), suma trimisa, valuta in care a fost trimisa si tara de origine.
Ulterior, clientul trebuie sa selecteze serviciul Western Union din pagina www.raiffeisenonline.ro, sa introduca detaliile tranzactiei, sa citeasca si sa accepte termenii si conditiile aferente transferului, apoi banii sunt virati direct in contul sau. Pentru transferurile pe teritoriul Romaniei, tranzactia va fi platita in aceeasi valuta in care a fost trimisa.
Pentru tranzactiile din strainatate catre Romania, contul clientului este creditat cu suma asteptata in valuta contului. in cazul in care suma primita este intr-o valuta diferita de valuta contului, aceasta va fi convertita in valuta contului la cursul de schimb al Raiffeisen Bank.

Clientul poate opta pentru o noua operatiune de transfer sau poate sa isi retraga banii din cont. in cazul in care detine un card bancar asociat la contul curent, poate opta sa isi retraga banii de la un ATM sau poate decide sa plateasca cu cardul la comerciantii acceptanti cu contravaloarea sumei respective, beneficiind de comision 0%.

Grupul Gothaer isi anunta intentia de a prelua restul actiunilor Gothaer Asigurari Reasigurari prin achizitia participatiilor detinute de actionarii locali ai societatii, Constantin Toma si Efraim Naimer. Tranzactia concorda cu abordarea grupului de a detine 100% din subsidiarele sale in regiune si este menita sa sustina dezvoltarea operatiunii din Romania pe termen lung.

“Avem un angajament ferm fata de piata de asigurari din Romania, suntem aici pentru a construi o prezenta durabila si o operatiune sustenabila prin investitia si sprijinul pe care il acordam Gothaer Asigurari Reasigurari. Dupa constructia unei baze solide, sustinuta puternic de co-actionarii nostri locali, consideram ca a detine 100% din subsidiara locala este cea mai buna modalitate de a ne intari pozitia in Romania. La mai mult de un an de la intrarea noastra pe piata, suntem multumiti sa detinem si sa conducem o companie sanatoasa, tanara si moderna, un asigurator profesionist care suntem siguri ca reprezinta baza cea mai potrivita pe care sa ducem Gothaer Asigurari Reasigurari la un alt nivel, acel al unui jucator important pe piata de asigurari din Romania,” declara Jürgen Meisch, CFO Gothaer Group.

“Suntem bucurosi ca parteneriatul pe care l-am avut cu Gothaer la intrarea lor in piata construieste mai departe si confera mai multa incredere pietei de asigurari din Romania si entitatii locale pe care am dezvoltat-o impreuna,” declara Constantin Toma, actionar local si antreprenor activ in mediul de afaceri romanesc.
“Suntem multumiti de parcursul si realizarile companiei de pana acum si sunt sigur ca o investitie majorata a grupului Gothaer in operatiunea locala va ridica compania la un alt nivel. Managementul local si intreaga echipa sunt dedicati acestui proiect si vor face, cu siguranta, impreuna cu Gothaer, o diferenta si prezenta notabila in piata de asigurari din Romania”, adauga Efraim Naimer, actionar si businessman.

Tranzactia, care survine ca urmare a intentiilor exprimate atat de grupul Gothaer cat si de actionarii locali ai Gothaer Asigurari Reasigurari, se afla in etapa de documentare si urmeaza a fi supusa aprobarilor autoritatilor locale, cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Partile au agreat sa nu furnizeze alte detalii suplimentare referitoare la tranzactie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)