Grupul austriac Raiffeisen Bank International AG (RBI) a decis sa integreze toate  activitatile sale de investment banking din Romania, atat cele de brokeraj si piete de capital cat si cele de M&A, in Raiffeisen Bank. Toate aceste activitati au fost reunite intr-o noua directie a bancii, in Divizia Trezorerie si Piete de Capital condusa de Vicepresedintele James Stewart. Directia de Invesment Banking este coordonata de Dana Mirela Ionescu, fost director general al subsidiarei Raiffeisen Capital&Investment.

„Este vorba despre o decizie strategica a RBI la nivel regional si tine cont in primul rand de eficientizarea activitatilor si resurselor pentru furnizarea unor solutii financiare complete clientilor nostri. Aceasta masura ne permite sa ne concentram pe expertiza, pe consiliere, iar toate zonele de suport ale bancii vor deservi eficient si prompt toate diviziile si activitatile grupului in Romania. Dorim sa continuam sa ne diversificam si sa ne dezvoltam portofoliul, sa fim creativi si sa oferim clientilor nostri servicii si produse financiar-bancare de calitate, potrivit nevoilor si cerintelor lor” a spus James Stewart, Vicepresedinte Trezorerie si Piete de Capital la Raiffeisen Bank.

“Raiffeisen Bank ofera o gama completa de produse si servicii de investment banking, beneficiind de expertiza si profesionalismul unei echipe cu o excelenta reputatie pe piata romaneasca. Am intermediat in ultimii ani cele mai mari si complexe oferte publice de vanzare si listari realizate pana in prezent la Bursa de Valori Bucuresti si, de asemenea, suntem cunoscuti ca lideri in domeniul serviciilor de consultanta in tranzactiile de achizitii si fuziuni (M&A) din Romania”, a declarat Dana-Mirela Ionescu, Director Investment Banking la Raiffeisen Bank.

Mirela s-a alaturat echipei Raiffeisen  Romania in 2005 ca director general al Raiffeisen Capital&Investment. Pana in 2005,  Mirela a facut parte din echipa uneia dintre cele mai mari companii de hedge funds din Statele Unite. In prezent, Mirela Ionescu face parte din echipa care conduce Depozitarul Central si a facut parte din conducerea Bursei de Valori Bucuresti.

* * * * *

Raiffeisen Bank S.A. este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare de calitate superioara pentru aproximativ 2 milioane de clienti (persoane fizice, IMM-uri, corporatiilor mari si medii). Banca beneficiaza de experienta si expertiza grupului austriac Raiffeisen Bank International (RBI) care detine 99,49% din actiunile Raiffeisen Bank. Grupul austriac e prezent pe 17 piete din regiunea Europei Centrale si de Est prin banci subsidiare, companii de leasing si alti furnizori de servicii financiare.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)