In primele patru luni de la intrarea în vigoare a Legii dării în plată, pe rolul instanțelor au fost înregistrate 3.907 notificări de dare în plată, 2.634 de contestații și 174 de excepții de neconstituționalitate, a declarat miercuri directorul Institutului de Politici Publice, Elena Tudose, citata de News.ro
 
Prima decizie definitivă pe darea în plată: Instanța admite o contestație a Raiffeisen Bank

Prima soluție definitivă vine de la Tribunalul Ialomița, care, în 27 septembrie, a admis apelul Raiffeisen Bank într-un dosar în care contestă o notificare de dare în plată trimisă de doi clienți. Pe fond, contestația băncii a fost respinsă de către Judecătoria Fetești, pe 30 iunie, ca neîntemeiată. Reprezentanții băncii au declarat, pentru Profit.ro, că au contestat notificarea clientului pentru că nu îndeplinea condițiile legii în ceea ce privește forma acesteia.

Este prima decizie definitivă pronunțată de o instanță pe Legea 77/2016 privind darea în plată.
Curtea Constituțională va dezbate pe 11 octombrie excepțiile de neconstituționalitate ridicate în privința legii dării în plată. Pana în acest moment au fost depuse la CCR 250 de sesizari din partea băncilor, care se opun modului de aplicare al legii.
Potrivit HotNews.ro, băncile cu cele mai multe sesizări sunt Raiffeisen Bank – 48 de dosare, Bancpost- 38 de dosare, Banca Transilvania – 33 de dosare, Banca Romanească – 31 de dosare si OTP -20 de dosare.
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)