Raiffeisen Bank a creat „Catalizator – un program pentru antreprenori cu idei mari”, destinat persoanelor de decizie din companiile medii din Romania si gandit sa-i sustina pe acestia in extinderea si administrarea mai eficienta a afacerilor lor. „Catalizator” se deruleaza pe parcursul a trei sau patru luni si beneficiaza de aportul nemijlocit al unor specialisti reputati, potrivit unui comunicat de presa remis BankingNews.ro.

Programul este structurat in sesiuni cu caracter aplicativ, practic si abordeaza teme importante pentru antreprenorii care au ajuns la o anumita consistenta a afacerii. De asemenea, in cadrul workshop-urilor sunt invitati antreprenori de succes si executivi ai bancii, care impartasesc impreuna cu audienta premisele reusitei in companiile pe care le conduc.

Principalele teme abordate sunt:

– construirea strategiei de afaceri si a unei culturi organizationale de succes;
– crearea si promovarea unei imaginii de brand;
– comunicarea eficienta prin canale de social media;
– managementul financiar;
– dezvoltarea afacerii si cresterea vanzarilor;
– construirea unei echipe si managementul oamenilor;

Pe langa dezvoltarea culturii antreprenoriale, „Catalizator” isi propune sa faciliteze crearea unei comunitati de afaceri sanatoase, in care participantii la viata economica sa impartaseasca nu doar idei, ci si oportunitati de afaceri si sa consolideze relatii valoroase de business.

Programul a fost creat pe baza concluziilor rezultate in urma studiului „Barometrul Antreprenoriatului Romanesc”, realizat de E&Y in parteneriat cu Raiffeisen Bank in 2016, la care au participat peste 400 companii cu afaceri mature. Prima concluzie desprisa din studiu a fost nevoia acuta a antreprenorilor de intalniri si workshop-uri, de programe specifice de training pe industrii, dar si organizarea unor cluburi si asociatii ale antreprenorilor, cu impact in dezvoltarea culturii antreoprenoriale pe termen lung.

„Ne dorim foarte mult sa avem o contributie si sa fim parte dintr-o comunitate sustenabila si prospera. Mai mult, putem si ne dorim sa contribuim la dezvoltarea comunitatii de afaceri si intarirea capitalului romanesc. „Catalizator” este un pas relevant si important pe care il facem in aceasta directie. Afacerile si antreprenorii maturi au anumite trasaturi specifice, iar prin programul ”Catalizator” ne adresam tocmai acestor companii, care au atins un nivel de dezvoltare si sunt interesate sa faca saltul catre nivelul urmator” a spus Mihail Ion, directorul executiv pentru corporatii medii si sector public al Raiffeisen Bank.

Prima editie s-a desfasurat la sfarsitul anului trecut si inceputul acestui an pentru antreprenorii din regiunea Brasov si judetele limitrofe, fiind primita cu foarte mult interes si apreciere de catre participanti.

In acest an, „Catalizator” va fi prezentat in cele mai importante orase ale tarii: primele sesiuni vor avea loc la Pitesti pe 28 februarie, Timisoara 7 martie si Cluj pe 16 martie.

Relatia cu companiile medii este coordonata in Raiffeisen Bank prin centrele regionale de corporatii, situate in marile orase (Bucuresti, Pitesti, Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Timisoara). De asemenea, managerii dedicati sunt localizati atat in aceste orase, dar si in altele, avand avantajul de a fi aproape de afacerile clientilor, de a inteleage si de a adapta mai bine solutiile oferite cu specificul local.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)