Cel mai asteptat lungmetraj românesc al toamnei, ”Sieranevada” in regia lui Cristi Puiu ajunge de vineri în cinematografele din România. O producţie Mandragora, in coproductie cu Produkcija 2006 Sarajevo (BIH), Studioul de Creatie Cinematografica al Ministerului Culturii, Sisters and Brother Mitevski, Spiritus Movens şi Alcatraz Films, ”Sieranevada” este propunerea României la Premiile Oscar pentru cel mai bun film strain.

Pelicula a avut premiera mondiala in cadrul Festivalului International de la Cannes si a fost proiectat in peste 20 de festivaluri prestigioase din intreaga lume.

“Sieranevada” este cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Cristi Puiu si ii are în distributie pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Catalina Moga si Ilona Brezoianu.

Actiunea filmului se petrece la trei zile de la atentatul din redactia publicatiei pariziene Charlie Hebdo si la patruzeci de zile după moartea tatalui sau, cand Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmeaza sa isi petreaca ziua de sambata insotit de sotia sa, in sanul familiei, reunite cu ocazia comemorarii celui disparut. Evenimentul, insa, nu se deruleaza conform asteptarilor.

Despre regizorul Cristi Puiu

S-a nascut pe 3 aprilie 1967, la Bucuresti si este scenarist şi regizor. A urmat studiile Scolii Superioare de Arte Vizuale din Geneva, intre 1992 – 1996, si si-a luat diploma cu documentarul “25.12. Bucharest, North Railway Station”. A debutat in lungmetraj cu filmul ”Marfa şi banii” (2001), caruia i-au urmat ”Moartea domnului Lazarescu” (2004), ”Aurora” (2010) si ”Trei exercitii de interpretare/ Three Exercises of Interpretation” (2013).
Cristi Puiu a fost premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2004, pentru scurtmetrajul ”Un cartus de Kent şi un pachet de cafea”, iar pentru ”Moartea domnului Lazarescu” a fost distins cu trofeul secţiunii Un Certain Regard, la Festivalul de Film de la Cannes, în 2005. Acelasi lungmetraj i-a adus si o mentiune speciala la festivalul IndieLisboa.

Raiffeisen Bank este partener in campania de promovare a acestui film in Romania.

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de peste 500 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 8.200 corporatii mari si medii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)