Turnul de birouri Sky Tower, aflat in proprietatea Raiffeisen Property International, a atins inaltimea maxima de 137 de metri de cateva saptamani, iar acum se lucreaza la finisaje si la drumul de acces. Chiar daca receptia cladirii este programata pentru inceputul anului viitor, lucrarile vor fi finalizate inca de anul acesta. Proprietarii cladirii au desemnat deja si un agent de inchiriere pentru spatiile ramase disponibile, dupa ce  angajatii Raiffeisen Bank vor ocupa sase etaje din turnul de birouri.

Cladirea de birouri Sky Tower este de doua ori mai inalta decat hotelul Intercontinental
CBRE Romania cauta in acest moment chiriasi pentru circa 35.000 mp, din totalul de 41.200 mp inchiriabili cat are Sky Tower. Imobilul a inghitit 50.000 de metri cubi de beton, 8.300 de tone de otel si 17.250 mp de fatade. Cu tot betonul folosit in cladire s-ar putea construi 400 de case de dimensiuni medii, iar barele de otel puse cap la cap ar ajunge la o lungime de 4.453 kilometri. Sky Tower are cinci etaje subterane cu cate 5.393 mp fiecare, pe o adancime de 60 de metri. Practic, echivalentul a 40% din inaltimea cladirii este „in pamant“, ceea ce va permite parcarea a 500 de masini in subsol. Cladirea va fi deservita de zece lifturi pentru persoane, plus doua utilitare, ce vor circula prin mijlocul turnului.

Mutarea Raiffensen Bank in Sky Tower si a UniCredit tiriac Bank in UniCredit Tower va elibera suprafete de birouri importante, conducand astfel la o usoara crestere a ratei de neocupare

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)