Centrul comercial Veranda, aflat în zona Obor din Bucureşti, a atras o finanţare de 25,5 milioane de euro din partea Raiffeisen Bank SA şi Raiffeisen Bank International AG, pentru dezvoltarea proiectului în perioada următoare. În această tranzacție, proprietarii Veranda au beneficiat de asistența caselor de avocatură PeliFilip și Freshfields Bruckhaus Deringer, în timp ce băncile finanţatoare au fost consiliate de avocaţii de la CMS Cameron McKenna.

„Raiffeisen Bank a fost și continuă să fie un partener de încredere în susținerea mediului economic din România. Ne dorim să finanțăm proiecte fezabile, realizate de dezvoltatori de încredere și care pot juca un rol important în transformarea marilor orașe, așa cum este cazul Veranda”, a declarat Silviu Toma, Directorul Direcției de Finanțări Proiecte al Raiffeisen Bank.

„Semnarea acordului de finanţare confirmă valoarea proiectului şi poziţionarea sa în topul investiţiilor din segmentul retail din Bucureşti. Ne bucurăm de parteneriatul cu Raiffeisen Bank și de expertiza echipei lor în structurarea unei astfel de tranzacții. Împreună am făcut posibilărevitalizareaunei zone cu tradiție în comerţ, cu un număr mare de locuitori și cu o ofertă de retail și entertainment adaptată acestora”, a declarat Andrei Pogonaru, reprezentant al proprietarului proiectului Veranda.

„Ca avocat, munca ta e mai placută când are un rezultat pozitiv tangibil. Proiectul Veranda este unul frumos, avansează bine și în ceea ce privește construcția și definitivarea soluției de finanțare nu face decât să confirme o poveste de real succes. Abia aștept să mă duc la cumpărături acolo la toamnă, să fiu clientul clienților mei”, a declarat Alexandru Bîrsan, Partener PeliFilip.

Contractul de creditare pentru centrul comercial Veranda a fost încheiat în luna februarie 2016, cu scopul finanţării parţiale a costurilor totale pentru dezvoltarea proiectului. Conform acordului, acesta oferă posibilitatea de a majora finanţarea până la 28,5 milioane de euro.

Investiția totală de care va beneficia proiectul este de 60 de milioane de euro.

Centrul comercial Veranda este dezvoltat de Prodplast Imobiliare în zona Obor şi este ocupat în proporţie de 70% în prezent. Proiectul cuprinde o suprafață închiriabilă totală de aproape 30.000 mp, având ca principale ancore hipermarketul Carrefour (aprox. 10.000 mp) și magazinul H&M (peste 2.000 de mp), alături de peste 100 de magazine, o zonă de restaurante,o parcare cu 1.200 de locuri și un spațiu verde vast, de peste 15.000 de mp.
Proiectul, care urmează să fie livrat în trimestrul 4 al acestui an, va fi organizat pe două etaje, iardatorită structurii sale modulare va putea fi extins în viitor. În prezent, a fost finalizată fundația clădirii și se lucrează la realizarea structurii de rezistență.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)