Raiffeisen Leasing a anuntat finalizarea procesului de preluare a portofoliului de leasing de la ING Lease, respectiv active de peste 30 milioane de euro si circa 60 de clienti companii medii si mari, in baza unui acord semnat in octombrie 2013.

“Operatiunile tehnice de preluare au fost deja finalizate, urmand ca tranzactia sa produca efecte cu privire la contractele incheiate cu clientii transferati incepand cu luna februarie, odata cu facturarea primei rate de catre Raiffeisen Leasing, in calitate de finantator”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Anterior, clientii au fost notificati, pentru obtinerea consimtamantului de preluare, iar tranzactia a fost aprobata, in decembrie, de Consiliul Concurentei.

Portofoliul preluat de la ING Lease cuprinde vehicule in proportie de 49,7%, echipamente – 31,6% si imobiliare – 18,7%.

Raiffeisen Leasing face parte din grupul austriac Raiffeisen si activeaza pe piata romaneasca din anul 2002.

ING Lease Romania este controlata integral de ING Lease Holding Olanda. In septembrie 2012, ING Lease a anuntat ca a decis restructurarea activitatilor de leasing in mai multe tari din Europa, inclusiv in Romania.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)