Presedintele ARB, Radu Ghetea, spune ca BNR nu a finalizat raportul studiului de impact asupra  clauzelor abuzive din toate contractele de credit dintre banci si consumatori. Bancile urmeaza sa aiba discutii separate cu BNR. Radu Ghetea spune ca raportul BNR nu este gata, in ciuda informatiilor aparute in presa care aratau un impact de 5 miliarde de lei asupra bilanturilor.

“ARB a cerut BNR sa faca un studiu (…) Dupa ce a aparut in ziar (rezultatul studiului, n. red.), am cerut si noi, domne’ nu ne spuneti si noua. Nu s-a finalizat raportul”, a declarat Ghetea la conferinta organizata de ZF.

Se preconizeaza o noua amanare

Potrivit lui Ghetea, bancile vor discuta cu BNR datele pe care le-au trimis pentru a vedea daca mai este nevoie de ajustari, si in cele din urma acestea vor fi trimise la Guvern si la Parlament, in comisiile de specialitate.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)