Creditele restante au continuat să scadă în iulie – cu 0.9% lună/lună și cu 1 8.2% an/an la 12.3 miliarde RON, minimul din aprilie 2010, conform statisticilor Băncii Naționale a României, pe fondul climatului macro-financiar pozitiv și declinului costurilor reale de finanțare, potrivit economiștilor de la Banca Transilvania.
Rata creditelor restante a scăzut de la 5.42% în iunie la 5.35% în iulie, minimul din martie 2010: 4.1% la lei și 7.1% la valută.
Deficitul bugetar se intensifică
Veniturile la buget au urcat cu 9% an/an, ritm inferior dinamicii cheltuielilor publice(11.4% an/an) la șapte luni, ceea ce a determinat intensificarea deficitului bugetar la 0.63% din PIB (de la 0.23% din PIB în perioada similară din 2016).
SURSA – BT Daily
Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)