Romanii sunt tot mai indatorati dar uneori ratele la banca depasesc cu mult traiul zilnic. In trei judete ale tarii fiecare locuitor are de dat peste patru salarii la banca. Constantenii sunt cei mai indatorati romani din perspectiva raportului intre volumul de credite acordate pe cap de locuitor si salariul mediu. Potrivit datelor BNR si INS analizate de Capital, fiecare constantean, ar avea de dat cate 6.779 de lei la banca in conditiile in care salariul mediu in judet era de 1.487 de lei la finele anului trecut.

In calcul nu s-a inclus Bucurestiul, localitate in care sunt inregistrate cu credite un numar important de persoane din alte regiuni. Imediat dupa Constanta, cu 7.358 de lei pe cap de locuitor dar si cu un salariu mediu mai mare vine judetul Cluj iar pe locul trei se situeaza judetul Bihor.

La polul opus se afla Giurgiu(ultimul loc cu 1.746 de lei pe cap de locuitor sau 1,3 salarii medii), Dambovita( 1.847 de lei pe cap de locuitor adica 1,5 salarii medii) si Teleorman cu 1.925 de lei pe cap de locuitor sau 1,6 salarii medii.

Citeste integral pe www.capital.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)