Sistemul de plata a creditului in rate egale constituie una dintre principalele parghii utilizate de bancile din Romania pentru a creste valoarea sumei imprumutate clientilor. Chiar daca la prima vedere rambursarea creditului in rate egale pare a fi in avantajul persoanei care beneficiaza de finantare permitand accesarea unui imprumut mai mare, o analiza atenta a impactului pe care-l are aceasta modalitate de calcul a ratelor asupra clientului scoate la iveala doua dezavantaje majore.

Pe de o parte, suma totala pe care o va achita clientul la final este cu cel putin 15% mai mare decat in cazul achitarii creditului in rate descrescatoare si, pe de alta parte, optiunea rambursarii in avans a imprumutului risca sa devina un demers lipsit de atractivitate, arata un studiu realizat pentru IMOPEDIA.ro de catre publicatia online www.bankingnews.ro.

Rate egale sau rate descrescatoare la plata creditului? Citeste pe larg despre avantajele si dezavantajele celor doua modalitati de rambursare pe www.imopedia.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)