Guvernul lanseaza o schema de ajutor fiscal pentru populatia cu venituri sub medie si credite bancare care ar putea duce la restructurarea imprumuturilor pentru aproape un mi­lion de romani, potrivit calculelor guvernului. Insa, nimeni nu recun0aste ca acest numar poate creste in timp. Clientii ar beneficia de reducerea ratelor bancare, pana in 500 de lei, timp de 2 ani, a declarat Victor Ponta.

Proiectul propus de Guvern: banca trebuie sa accepte aceasta solutie 

Guvernul vrea sa stimuleze consumul printr-un credit fiscal acordat persoanelor cu venituri sub 1600 lei care se inteleg cu banca pentru restructurarea creditului, dar numai in conditii stabilite de stat, cu prelungirea scadentei pana la doi ani.

Restructurarea trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe cerinte, prima dintre acestea restrictionand aplicarea doar la credite fara intarzieri la plata sau cu intarzieri de cel mult 90 de zile.

Inegalitate: Clientii cu venituri mai mari, nu pot beneficia de aceasta masura!

Operatiunea trebuie sa conduca la diminuarea cu cel mult jumatate, dar nu cu mai mult de 500 lei ori echivalentul in lei aferent valutei in care a fost acordat ori la care este indexat creditul, a obligatiilor lunare de plata ale debitorului aferente creditului supus restructurarii, pentru o perioada de cel mult doi ani.

Banca trebuie sa asigure prelungirea duratei initiale a creditului cu perioada pentru care se diminueaza obligatiile de plata, adica cel mult doi ani. Restructurarea poate fi acordata o singura data unei persoane fizice, la unul sau mai multe credite, cu conditia ca suma totala amanata la plata sa se incadreze in limita de 500 lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)