Fitch Ratings a mentinut miercuri ratingul UniCredit Tiriac Bank pentru datorii pe termen lung la nivelul “BBB+”, dar a modificat perspectiva de la stabila la negativa, in urma confirmarii calificativului grupului italian UniCredit la “A-“, cu perspectiva negativa. Ratingul pentru datoriile pe termen scurt al UniCredit Tiriac Bank a fost afirmat la “F2”, iar cel de viabilitate la “bb-“, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Fitch a confirmat totodata, cu perspectiva negativa, ratingurile subsidiarelor UniCredit Bank din Rusia si ATF Bank din Kazahstan si cu perspectiva stabila in cazul Yapi ve Kredi Bankasi din Turcia. Perspectivele negative ale subsidiarelor reflecta perspectiva grupului UniCredit. Deciziile de miercuri ale Fitch au fost luate in urma punerii sub supraveghere cu perspectiva negativa a ratingurilor acestor banci, in decembrie anul trecut, precum si a masurii recente de a mentine calificativul grupului UniCredit la nivelul “A-“, cu perspectiva negativa. Grupul italian controleaza in Romania banca UniCredit Tiriac Bank si mai multe firme de servicii financiare. Profitul net al UniCredit Tiriac Bank a coborat cu 43% in primele noua luni ale anului trecut fata de perioada corespunzatoare din 2010, la 122 milioane lei (29 milioane euro).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)