RBI a devenit semnatar oficial al Principiilor ONU pentru un sector bancar responsabil – un cadru de dezvoltare a sustenabilității în industria bancară, realizat prin parteneriatul dintre numeroase bănci din întreaga lume și Inițiativa Financiară din cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (United Nations Environment’s Finance Initiative, UNEP FI).

Principiile pentru un sector bancar responsabil stabilesc noi roluri și responsabilități industriei bancare și aliniază sectorul bancar la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU și la țintele privind schimările climatice ale Acordului de la Paris (2015). Totodată, aceste principii oferă băncilor posibilitatea de a încorpora sustenabilitatea în toate domeniile de activitate și să identifice unde există potențialul cu cel mai mare impact si contribuție la o lume sustenabilă. De asemenea, dă posibilitatea băncilor să valorifice noi oportunități de afaceri în contextul dezvoltării economice durabile.

Pentru RBI Group, sustenabilitatea a fost întotdeauna un principiu fundamental și o măsură a succesului său. Sustenabilitatea este înțeleasă ca făcând parte din activitatea responsabilă a grupului, necesară pentru a atinge rezultate economice pozitive pe termen lung, tinând însă cont de toate aspectele cheie sociale și de mediu. Importanța acestui subiect se reflectă, de exemplu, în faptul că RBI este cel mai mare furnizor de obligațiuni verzi în rândul băncilor austriece. Ca grup bancar responsabil, valoarea adăugată pe termen lung este văzută ca un obiectiv principal, corelat cu îmbunătățirea permanentă a impactului afacerilor din punct de vedere al sustenabilității. Pentru a realiza acest lucru, a fost adoptată o abordare holistica.

Johann Strobl director executiv al RBI, a declarat: „Suntem foarte mândri că am fost primul grup bancar austriac care s-a angajat să respecte Principiile UNEP FI pentru un sector bancar responsabil. În calitate de membru pe termen lung al Inițiativei Financiare din cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP FI), considerăm că semnarea acestor principii reprezintă o altă etapă importantă în ceea ce privește dezvoltarea durabilă a Grupului nostru. Prin urmare, vom intensifica și mai mult eforturile noastre de a ne consolida orientarea strategică ca bancă responsabilă. Scopul nostru este să oferim produse și servicii financiare sustenabile pentru a ne sprijini clienții spre un viitor durabil, și ca o consecință, să avem o contribuție pozitivă asupra societății. Considerăm că activitatea bancară responsabilă este un element important pentru creșterea afacerii noastre în viitor. Acest lucru este în conformitate cu viziunea noastră ca în 2025 să devenim cel mai recomandat grup de servicii financiare pe piețele în care activăm din Europa Centrală și de Est.”

Mai multe informații despre Responsible Banking puteți găsi AICI

Editor

Răzvan Dinu este un tânăr licean de 18 ani, pasionat de jurnalism. Scrie despre domeniul auto pe blogul său - www.funtodrive.ro, descoperind secretele meseriei.

Leave a Reply

  • (not be published)