Grupul britanic RBS, controlat inca de stat dupa cinci ani de criza, se pregateste sa vanda sucursala care i-a ramas in Romania si a mandatat firma de consultanta PwC sa faca demersuri pentru gasirea unei banci care sa preia portofoliul ramas de clienti sofisticati/multinationale, au afirmat surse de pe piata pentru Ziarul Financiar.

RBS a semnat in urma cu un an un acord de transferare a portofoliului de retail catre UniCredit tiriac Bank. De asemenea, anul trecut britanicii au realizat o tranzactie importanta cu credite neperformante din divizia corporate, rezultand in final o contractie puternica a bilantului si iesirea din clasamentul primelor 20 de banci de pe piata.

De asemenea, din septembrie 2013, RBS Romania a trecut la statutul de sucursala, insa oficial britanicii au indicat mentinerea unui anumit interes pentru a continua businessul cu clienti mari, mai noteaza Ziarul Financiar.

Pana la urma, deznodamantul iesirii complete de pe piata se arata a fi inevitabil. Cumparatorul portofoliului de clienti sofisticati/multinationale servit inca de RBS ar trebui sa aiba un profil similar de expertiza si capacitate tehnica pe zona corporate.  Detalii pe www.zf.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)