Valoarea creditelor acordate populatiei a scazut cu 12%, de la 446 milioane lire la 392 milioane lire, in timp ce soldul imprumuturilor catre firme si companii a coborat cu 3%, de la 426 milioane lire la 413 milioane lire. Soldul creditelor acordate in sistemul public, guvernului si autoritatilor locale, a crescut de aproape doua ori, de la 36 milioane lire la 66 milioane lire, potrivit raportului RBS. Imprumuturile RBS catre alte banci au crescut de la 21 milioane lire la 30 milioane lire, in timp ce soldul creditelor catre alte institutii financiare, altele decat bancile, a coborat de la 21 milioane lire la 8 milioane lire.

Totodata, sumele tinute de banca la BNR au coborat cu 18,5%, de la 178 milioane lire la 145 milioane lire.

Grupul RBS, controlat de statul britanic, este prezent in Romania din 2007, cand a preluat operatiunile bancii olandeze ABN Amro, care au trecut in 2008 sub brandul creditorului britanic.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)