Dupa ce reprezentantii PSD au initiat un proiect prin care cei care au luat credite ipotecare pot cere suspendarea temporara a executarii silite a imobilelor, ARB reactioneaza: “In aceasta forma proiectul este nerealizabil practic si nerezonabil sub aspectul hazardului moral”, spun reprezentanti ai sistemului bancar pentru HotNews.ro.

“Comunitatea bancara analizeaza impactul potential al propunerii legislative (ca cei care nu isi pot achita creditele ipotecare sa scape temporar de executarea silita a imobilelor- n.red) si urmeaza sa adreseze Parlamentului punctul de vedere. In momentul de fata, institutiile de credit utilizeaza o serie de metode de recuperare pe cale nejudiciara a creditelor neperformate ca alternativa pentru procedurile legale de executare silita, toate acestea fiind precedate de procedurile de recuperare amiabila. Restructurarea creditelor reprezinta 17,6% din totalul expunerilor fata de companii nefinanciare si populatie la luna mai 2013, 24,1% din totalul expunerilor pe sectorul companiilor, respectiv 10,7% din totalul expunerilor fata de segmentul populatiei”, se arata intr-un raspuns transmis HotNews.ro de reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)