Banca Centrala Europeana (BCE) a redus joi dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, la minimul record de 0,5%, in incercarea de stimulare a economiei zonei euro, potrivit Mediafax. Presedintele BCE, Mario Draghi, a declarat joi ca institutia pe care o conduce este pregatita sa actioneze in continuare si sa mentina politica monetara relaxata atata timp cat va fi necesar, semnaland ca este posibila o noua reducere a dobanzii de politica monetara.
Draghi a spus intr-o conferinta de presa ca decizia de reducere a dobanzii cheie a fost luata prin consens, sugerand ca nu a existat unanimitate in consiliul de politica monetara, transmite Bloomberg.

“A existat un consens pentru o reducere a dobanzii”, a aratat seful BCE.

El a semnalat ca banca centrala ar putea lua masura fara precedent de a taxa bancile pentru pastrarea overnight a excesului de numerar la BCE si ca este posibila o noua reducere a dobanzii cheie.

“Vom analiza toate datele care vin si vom fi pregatiti sa intervenim daca va fi nevoie”, a spus bancherul.

Intrebat daca noi masuri ar putea include aducerea dobanzii la depozite in teritoriu negativ, de la nivelul zero, Draghi a spus ca membrii conducerii BCE vor analiza aceasta posibilitate “cu deschidere”.

Seful BCE a aratat ca institutia va continua sa puna la dispozitia bancilor toti banii solicitati, cel putin pana la jumatatea anului 2014.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)