Firmele de recuperare creante ar putea fi obligate sa nu mai ceara debitorilor o suma mai mare decat dublul celei pe care au platit-o catre banci in momentul achiziţionarii creantelor, potrivit unui proiect legislativ initiat de senatorul PNL Steliana Miron. Comisia pentru Buget, finante, activitate bancara si piata de capital si Comisia juridica au dat raport favorabil initiativei legislative cu privire la creantele cesionate de firmele de recuperari creante

Initiativa legislativa va intra la Senat pentru vot

“Concret, initiativa legislativa prevede un lucru foarte clar: creantele cesionate pot fi valorificate pana la un prag maxim, reprezentand dublul sumei din valoarea de cesiune a creantei prevazute in contract, dar fara sa depaseasca debitul principal. Daca o creanta este cumparata cu 5%, valoarea maxima ce se poate recupera de la debitori va fi de 10%.

Aceasta initiativa vine in sprijinul debitorilor si pentru descurajarea firmelor de recuperari creante, puse pe capatuiala. Debitorii au astfel o sansa sa ajunga la intelegere cu creditorii, dar intelegerea sa fie, de aceasta data, rezonabila” spune senatoarea Steliana Miron pe pagina personala de Facebook.

“Recuperatorii nu vor mai fi atat de interesati ca acum sa cumpere creante si vor fi mult mai motivati sa negocieze cu clientii”, spune Steliana Miron.

 

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)