Bancile reusesc sa recupereze in medie 35% din valoarea creantei la creditele de consum fara garantii la care clientii nu mai platesc ratele, restul fiind pierdere, in timp ce la imprumuturile garantate cu ipoteca rata de recuperare ajunge la 80%, conform unui studiu al BNR, scrie Ziarul Financiar.

 

“LGD (loss given default sau pierdere estimata in caz de neperformanta – n. red.) pentru creditele de consum negarantate cu ipoteci si pentru cardurile de credit inregistreaza cel mai ridicat nivel (65%, respectiv 60%), in timp ce pentru creditele imobiliare si cele de consum garantate cu ipoteci se situeaza usor sub 20%”, spun autorii studiului.

[quote_left]NOU: ”Top banci dupa credite si depozite” – o analiza care arata cum isi impart bancile piata creditarii si economisirii. Pentru detalii CLICK AICI[/quote_left]Comparativ cu inceputul anului, bancherii se asteapta sa recupereze mai mult din creantele aferente creditelor de consum fara garantii, in timp ce la ipotecare pierderea estimata in caz de nerambursare a ramas la acelasi nivel. Pierderea unui credit negarantat era de 40% in luna februarie, potrivit BNR.

Integral in ZF

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)