Amenintari, santaj si apeluri telefonice abuzive! Este calvarul prin care trec sute de mii de romani care nu au mai avut bani sa-si achite imprumuturile. Acum, sunt hartuiti de recuperatorii de datorii angajati de banci. Disperati, unii dintre datornici apeleaza chiar si la camatari pentru a face rost de bani, scrie Antena1. “Sunau intruna, tot ca sa ne tina in starea de teroare, sa ne iesim din fire, sa ne enervam sa nu avem liniste. Suna telefonul meu primul, dupa care suna al sotului, imediat. Pe urma suna fixul!”

Asa au inceput problemele pentru Diana Moldoveanu care a girat in urma cu 10 ani cardul de credit al unui coleg de serviciu, in valoare de 1.900 de lei. Pentru ca imprumutul nu a fost achitat, in 2008, banca a apelat la o societate de recuperari. Asa ca doamna Moldoveanu s-a trezit anul trecut cu toate conturile blocate si cu o datorie care ajunsese la 8.000 de lei. Nici titularul cardului, nici al doilea girant, nu erau de gasit.

“Bat si la usile vecinilor sau dau telefoane si la parinti pentru a pune si mai multa presiune pe debitor. Se simt urmariti de diverse persoane cu geamantane in mana”, spune avocatul Gheorghe Piperea.

Si daca metoda telefoanelor abuzive nu functioneaza, recuperatorii trec la amenintari. Conform statisticilor, 850.000 de romani sunt tinta recuperatorilor de creante. Un milion de romani risca sa ajunga si ei victime, daca nu-si platesc datoriile. Mai ales daca au ghinionul sa intre in vizorul firmelor cu metode de camatarie.

 

Antena 1

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)