Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, reprezentanti ai BNR, ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, si cel al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, se vor intalni zilele urmatoare pentru a discuta despre banca de dezvoltare a Romaniei, vizand CEC Bank si Eximbank pentru acest proiect. El a aratat ca primul demers al bancii de dezvoltare il reprezinta finantarea start-up-urilor si a microintreprinderilor, dificila in prezent.

Totodata, aceasta trebuie sa asigure cofinantarea din fonduri europene, respectiv cofinantarea automata a celor care primesc prin program fonduri europene.

“In acest moment, degeaba ai un proiect aprobat din fonduri europene care inseamna sute de milioane de euro, pentru ca banca iti impune noi reguli. Cred ca este absolut logic, normal ca atunci cand ai primit pe baza unui plan de afaceri foarte solid o finantare din fonduri europene automat planul tau de afaceri sa fie cofinantat”, a spus Jianu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)