Volksbank Romania sprijina evenimentul ”O zi de lectura in parc”. Sambata, 27 iulie, parintii, alaturi de cei mici, sunt invitati la o zi de lectura in parcul Herastrau, in zona Roata Mare. Evenimentul se va desfasura intre orele 10:00 si 19:00.

Astfel, spatiul verde din fata Rotii se va transforma intr-o biblioteca in aer liber, iar parintii vor gasi aici carti Disney pe care le pot citi celor mici, pe pajistea din parc.

Din program mai fac parte ateliere de educatie prin teatru (10:00-13:00) si piesa de teatru pentru copii “Muzicantii din Bremen“ (17:00-18:00).
Organizatorul evenimentului este Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala, ONG care sustine educatia timpurie si lectura ca mijloc de relationare intre parinti si copii, care organizeaza si Târgul de Carte pentru copii MiniLibri.

“Ne dorim sa umplem o pajiste de oameni, familii, care stau si citesc. Nu e un eveniment comercial, nu vindem nimic, ba chiar daruim limonade reci celor care citesc” spune Carmen Lica, Director Executiv Centrul Step by Step.

„La Volksbank incurajam lectura ce innobileaza sufletul si mintea! Initiativa a pornit dintr-o necesitate actuala: aceea de a stârni entuziasmul si motivatia pentru lectura, de a provoca imaginatia si de a-i ajuta pe cei mici – prescolari si scolari – sa-si dezvolte de mici sisteme de valori si sa stie ce e binele si raul”, declara Alexandra Frunza – sef Departament de Comunicare si PR din cadrul Volksbank România.

La Volksbank, credem ca educatia este un domeniu in care jucatorii privati – de la familii, pana la companii – ar trebui sa se implice, complementar politicilor publice. Astfel, una din principalele axe sprijinite prin politica de CSR a Volksbank este educatia, pentru ca doar prin investitii in educatie se poate dezvolta o viitoare generatie de consumatori informati si responsabili.

Despre Volsbank

Fondata in 2000, Volksbank este o institutie financiara cu origini austriece, care deserveste peste 150.000 de clienti, fiind una dintre cele mai importante 10 banci de pe piata locala, cu active de 4.4 miliarde Euro.
Banca are 130 de sucursale, acoperind cele mai importante arii ale tarii. Ca banca universala, Volksbank ofera astazi o gama completa de produse si servicii, destinate tuturor categoriilor de clienti: persoane fizice, companii mici si mijlocii si corporatii mari.
Volksbank isi propune sa ofere produse financiare competitive si consiliere clientilor sai, actionând ca un partner de incredere al acestora.

Despre Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala  (CEDP)

Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala (CEDP) este o organizatie neguvernamentala  care dezvolta programe in domeniul educatiei.
Din 1994, CEDP este cunoscut ca promotor al Alternativei Educationale Step by Step, alternativa care se aplica in 40 de judete din România, in crese, gradinite si clase din invatamântul primar. www.stepbystep.ro
Din 2000, CEDP a infiintat prima gradinita particulara care aplica metodologia alternativa Step by Step, un centru model de bune practici in ceea ce priveste educatia timpurie, Gradinita Bambi.  www.bambistepbystep.ro
Din 2005, ca o continuare a eforturilor de promovare a conceptului de educatie timpurie, CEDP completeaza spatiul educational cu primul târg de carte pentru copii, Minilibri – spectacolul cartii pentru copii. www.minilibri.ro
Din 2007, CEDP promoveaza cel mai  inovativ program de educatie timpurie, FasTracKids.  www.ftk.ro
in 2012, CEDP a infiintat prima scoala particulara care aplica metodologia alternativa  Step by Step. www.scoalastepbystep.ro

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)