Numarul persoanelor fizice cu restante la banci a crescut cu 40.000 in aprilie fata de martie, cea mai mare crestere lunara inregistrata de la inceputul crizei. De asemenea, sumele restante au ajuns la un nou nivel record. Numarul persoanelor fizice cu restante la plata creditului a crescut de la 686 de mii in martie la 726 de mii in aprilie, iar numarul de restante a crescut de la 963 de mii la 1,015 milioane.

Sumele restante au crescut la 7,83 miliarde de lei de la 7,63 miliarde de lei. Se inregistreaza restante record pe toate categoriile de moneda: la lei, restantele au crescut de la 3,12 miliarde de lei la 3,18 miliarde de lei, la euro de la 2,99 miliarde de lei la 3,09 iar la categoria alte valute cu exceptia USD (unde in cea mai mare parte avem imprumuturile in franci elvetieni) restantele au sarit la 1,53 miliarde de lei de la 1,48 miliarde de lei.

Dupa categoria de intarziere, se inregistreaza noi recorduri la restantele de peste 90 de zile, care se provizioneaza integral: 5,68 miliarde de lei fata de 5,48 miliarde de lei. Bancile au trimis credite de 1,94 miliarde de lei la colectare, un nou nivel record, insa au scos imprumuturi de doar 50 de milioane de lei in afara bilanturilor, tendinta inceputa din decembrie 2011.


Sursa

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)