Romanii nu se mai incumeta sa contracteze noi imprumuturi bancare si cumuleaza intarzieri tot mai mari la rambursarea creditelor aflate deja in derulare. Restantele au continuat sa creasca in luna octombrie si s-au apropiat si mai mult de pragul de cinci miliarde de euro. Volumul sumelor restante a urcat cu 32% in primele zece luni ale anului. La imprumuturile in euro, dolari si franci elvetieni au crescut cu peste 38%, pana la echivalentul a 2,76 miliarde de euro.

La creditele in lei, sumele cu intarzieri la plata au crescut cu 23%, ajungand la echivalentul a 2,16 miliarde de euro. O buna parte din restante apartin persoanelor fizice. La finele lunii septembrie, peste 713.000 de romani aveau rate neplatite la peste 1 milion de credite, restantele mai mari de 30 de zile depasind echivalentul a 1,66 miliarde de euro. Cei mai mari restantieri la banci sunt locuitorii si firmele din Centru, cu 514 milioane de euro. Acestia sunt urmati de cei din Nord-Est si din Vest. Cei mai buni platnici sunt in Sud-Vest, Sud si Bucuresti Ilfov.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)