Peste 43.000 de romani au incetat sa-si plateasca ratele la banca in ultimele trei luni, cei mai afectati fiind clientii cu credite in valuta, numarul total al restantierilor urcand la 730.000 de persoane la jumatatea anului, potrivit datelor BNR, citatate de ZF.ro Restantele la creditele in valuta sunt cu 50% mai mari comparativ cu luna iunie a anului trecut.
Sumele restante la creditele persoanelor fizice cumulau 8,3 miliarde de lei (1,87 mld. euro) in iunie, fiind in crestere cu 25% fata de aceeasi luna a anului trecut. Volumul restantelor s-a majorat cu 9% doar in perioada martie-iunie, pe fondul accelerarii intarzierilor la plata creditelor in euro.

Numarul creditelor restante s-a mentinut in iunie aproa­pe de pragul de un milion de conturi, ceea ce inseamna ca o buna parte din cei 730.000 de clienti care nu isi platesc la timp ratele au credite la doua sau chiar mai multe banci.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)