Valoarea totală a creditelor restante în lei ale populației și firmelor, înregistrată în luna decembrie 2016, se cifrează la 5,82 miliarde de lei, în scădere cu 2,02% față de suma raportată în noiembrie, iar restanțele la creditele în valută au coborât cu 4,12%, la 7,45 miliarde de lei (echivalent), conform unui raport al Băncii Naționale a României (BNR).

Totalul creditelor în lei atingea, în decembrie, 126,2 miliarde de lei (cu 0,4% peste valoarea din luna precedentă), din care 56,66 miliarde de lei erau sume contractate de agenții economici și 66,09 miliarde de lei împrumuturi efectuate de populație.

Creditele în valută totalizau 96,73 miliarde echivalent lei în decembrie (cu 1% mai puțin față de noiembrie), din care 47,24 miliarde de lei împrumuturi contractate de agenții economici și 47,09 miliarde de lei credite luate de populație.

Bucureștenii aveau, la finele lunii decembrie, credite în lei restante în sumă de 1,48 miliarde de lei și în valută de 3,2 miliarde de lei (echivalent).

Totalul creditelor în lei contractate în Capitală ajungea la 44,38 miliarde de lei, iar al celor în valută la 45,79 miliarde de lei.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)